pigmentvlekken

Zo kom je af van pigmentvlekken

Pigmentvlekken ofwel hyperpigmentatie komt veel voor en houdt in dat pigmentvorming zichtbaar is in de opperhuid, je bovenste huidlaag. Pigment is het stofje melanine die in de opperhuid wordt aangemaakt door pigmentcellen. Er zijn verschillende oorzaken van hyperpigmentatie:

  • Melasma: deze vorm wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. In de meeste gevallen wordt dit tijdens of na een zwangerschap gezien, dit uit zich met name door pigmentvlekken op het gezicht of op de buik. 
  • Zonnevlekken: deze vorm van pigmentvlekken komt veel voor en wordt vooral gezien in de zomermaanden. Over het algemeen verschijnen ze als vlekken op plaatsen die aan de zon zijn blootgesteld, zoals de handen en het gezicht. Het kan echter ook ontstaan door gebruik te maken van de zonnebank.
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie: dit is het gevolg van een verwonding of ontsteking van de huid. Een veel voorkomende oorzaak van dit type is acne, maar kan ook veroorzaakt worden door behandelingen als peelings of lasers.

Bij alle vormen is er in essentie een overproductie van melanine, wat zichtbaar wordt in je bovenste huidlaag.

 

Hoe kun je hyperpigmentatie voorkomen?

 

Het is niet altijd mogelijk om hyperpigmentatie te voorkomen, zoals in het geval van melasma. Zonnevlekken en post-inflammatoire hyperpigmentatie kunnen wel tot op zekere hoogte voorkomen worden.

  • bescherm jezelf altijd goed tegen UV-straling, door het gebruik van minimaal SPF 30
  • minimaliseer het gebruik van een zonnebank.
  • voorkom dat je je huid beschadigt bij het uitknijpen van puisten. Laat dit idealiter doen door een schoonheidsspecialist. 

Hoe kun je bestaande pigmentvlekken verhelpen?

 

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om bestaande pigmentvlekken te verminderen of te verhelpen. Afhankelijk van hoe hardnekkig de vlekken zijn, kan een intensievere aanpak nodig zijn. Vanuit Layzin bieden we de volgende oplossingen:

  • Layzin Serum 02: dit serum bevat onder andere Vitamine C en E. De combinatie van deze twee vitamines is een krachtig middel om bestaande pigmentvlekken te verminderen. Vitamine C remt de melanine aanmaak doordat de werking van het enzym Tyrosinase wordt verminderd. Vitamine E versterkt je huid en herstelt schade door UV-straling. Serum 02 bevat ook Granactive Retinoid: ook dat stofje is effectief tegen pigmentvlekken, omdat het een licht peelende werking heeft, waardoor opgehoopte pigment wordt verwijderd van de oppervlakte.  
  • Layzin Collageen Complex: hoewel collageen met name wordt gebruikt om de huid te verjongen, zien veel mensen ook verbetering in pigmentvlekken. Ook studies tonen langzaam maar zeker aan dat het mogelijk een positieve invloed heeft op het verminderen van pigmentvlekken. 
  • Layzin Dermaroller 0,55 mm: een dermaroller is een tool waarmee je microneedling kunt toepassen. Microneedling is zeer effectief bij het verminderen van pigmentvlekken, vooral bij hardnekkige gevallen. Ook bij melasma helpt deze intensievere aanpak vaak beter dan het aanbrengen van enkel een serum. Als je echt snel af wilt van je pigmentvlekken, dan raden we de combinatie van de Layzin Dermaroller 0,55 mm met Serum 02 aan.
  • Layzin Power & Protect cream SPF 30: deze krachtige crème kan ter preventie gebruikt worden tegen pigmentvlekken. Het biedt bescherming tegen UV-straling door middel van SPF 30. Daarnaast bevat het ook Vitamine E, wat helpt om bestaande pigmentvlekken te verminderen. 

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer