Layzin dermaroller, microneedling, huidverjonging, huidverbetering, metalen dermaroller, verwisselbare dermarollerkop,

Wat is microneedling?

Microneedling is een techniek waarbij minuscule naalden de huid binnendringen. Daarbij ontstaat er 'microschade' in de huid. Je huid reageert er op door bepaalde stoffen aan te maken. Deze stoffen activeren celvernieuwing en stimuleren de aanmaak van collageen en elastine: dit zijn de belangrijkste stoffen voor een jeugdige en strakke huid.

Je kunt met dermarollen de fijne lijntjes en rimpels verminderen. Daarmee vormt microneedling een geavanceerde manier om de huid te verbeteren en te verjongen.

 

Kun je microneedling thuis uitvoeren?

 

Om microneedling thuis uit te voeren, bestaan er dermarollers. Dit zijn rollers met minuscule naalden waarmee je over de huid rolt. Echter, de meeste dermarollers op de markt zijn niet geschikt voor thuisgebruik. Het is namelijk belangrijk om het juiste type en lengte micronaalden te gebruiken. Daarnaast is hygiëne ook erg belangrijk. 

Layzin is het eerste merk dat een gespecialiseerde dermaroller heeft ontwikkeld waarmee je thuis op een goede en veilige manier microneedling kunt toepassen.

 

Is dermarollen pijnlijk?

 

Nee, dermarollen is niet echt pijnlijk, mits je een kwalitatief goede dermaroller hebt. Maar je voelt wel wat geprikt in het begin. Naarmate je ervaring hebt met microneedling, went je huid eraan.

Daarnaast is de lengte van de naalden ook van belang. Om elk gebied pijnloos te kunnen behandelen, heeft Layzin 3 verschillende rollerkoppen ontwikkeld:

  • dermaroller met 0,35 mm rollerkop: speciaal bedoeld voor huiddelen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen. Ook is de kop smaller, zodat je beter kunt rollen in dat gebied. 
  • dermaroller met 0,55 mm rollerkop: deze kop is uiterst geschikt voor je gezicht, hals, decolleté en handen.
  • dermaroller met 1,2 mm rollerkop: deze rollerkop is speciaal ontwikkeld voor huiddelen waar de huid wat dikker is, zoals op het lichaam. Ook kan deze kop ingezet worden op de hoofdhuid, voor de stimulatie van haargroei.

 

Hoeveel dermarol behandelingen moet ik uitvoeren?

 

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van de conditie van je huid en waarvoor je behandelt.

Intensieve aanpak: Als je doel is om de huid te verbeteren en te verjongen, dan raden wij aan om 3 - 5 keer per week te behandelen voor een duur van 3-4 weken. Zorg ervoor dat je telkens een weekje rust hebt. Dit is ook zodat je de resultaten blijft houden.

Het verouderingsproces is namelijk een proces dat doorgaat en sneller verloopt naar mate we ouder worden. Daarom is een wekelijkse stimulatie van de huid erg effectief. 

Je kunt ook voor een langere periode van 8-10 weken 2 keer per week behandelen, voor een mildere aanpak. Of je kunt 5 dagen achter elkaar dermarollen en daarna een week rust in plannen. Blijf dan uit de zon.

Onderhoudsbehandeling: Behandel 1x per week. 

Bij sommige specifieke behandelingen, zoals dermaroller voor haargroei of tegen striae en littekens, gelden soms andere adviezen. Deze worden in de uitlegvideo's benoemd.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

 

Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het gebied dat je behandelt, maar gemiddeld duurt een totale gezichtsbehandeling 15 minuten (inclusief alle hygiënemaatregelen). Zodra je het een paar keer hebt gedaan en alles onder de knie hebt, zal dat nog sneller gaan. 

 

Hoe kan ik de meest optimale resultaten behalen?

 

Microneedling wordt nóg effectiever als je het combineert met de juiste serums. Dit komt omdat je tijdens het dermarollen microkanalen maakt, waardoor actieve ingrediënten veel beter in de huid dringen. Hierdoor hebben ze meer effect. Bij Layzin hebben we serums ontwikkeld die gecombineerd kunnen worden met het dermarollen. Bij iedere behandeling, op deze pagina, adviseren we de geschikte producten.

Daarnaast is ook het Recover & Energize masker ontwikkeld. Dit masker bevordert het herstelproces en vermindert ook eventuele roodheid na een behandeling. 

 

Waar moet ik op letten bij het dermarollen?

 

 Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je op een effectieve en veilige manier wilt dermarollen:

  • houd je altijd aan de hygiënemaatregelen bij het dermarollen. Bekijk hier de hygiënemaatregelen.
  • zorg ervoor dat je je rollerkop op tijd vervangt door een nieuwe, zodat je niet met botte naalden een behandeling uitvoert. Onder iedere video op deze pagina staat een handige schema waarin je kunt zien wanneer je je rollerkop kunt vervangen. 
  • kies altijd de juiste naaldlengte voor het gebied dat je wilt behandelen. Bij de guides adviseren we altijd welke rollerkop je nodig hebt.
  • leg nooit je dermaroller met rollerkop op een harde ondergrond, zodat je naalden niet beschadigen. 
  • voer geen behandeling uit als je op dat moment acné hebt of een huidaandoening. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.
  • breng tot 24 uur na een behandeling geen make-up aan op het behandelde gebied.
  • de huid kan na een behandeling gevoeliger zijn voor de zon. Breng daarom het Power & Protect cream met SPF 30 aan als je naar buiten gaat.

 

Klaar om verbluffende resultaten te behalen?

 

Microneedling is een zeer effectieve techniek om écht merkbare huidverbeterende resultaten te behalen. Met Layzin bieden we jou de beste dermaroller en anti-aging serums aan om dit op een effectieve en veilige manier uit te voeren.

In het begin is het thuis dermarollen misschien even wennen, maar zodra je doorhebt hoe het moet, wil je niet meer zonder. Wil je met de beste dermaroller je huid aanzetten tot versnelde huidvernieuwing, gun je huid dan het beste met LAYZIN.

#blog #blogs

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer