Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag niet hieronder? Stuur dan een mail naar info@layzinskin.com. Op werkdagen ontvang je binnen
24 uur een antwoord.

Algemeen

LAYZIN is een merk dat zich specialiseert in hoogwaardige en geavanceerde huidverbetering. Wij streven ernaar om de kloof te overbruggen tussen cosmetische klinieken en mensen thuis die op zoek zijn naar hoogwaardige huidverbetering. Dit doen we door jou de mogelijkheid te bieden om vanuit huis op een effectieve en veilige manier, microneedling uit te voeren.

Nee. Hoewel LAYZIN mede opgericht is door cosmetisch arts drs. Yalaniz, is het geen kliniek. De kracht van LAYZIN is juist dat je alles zelf, vanuit huis, kunt uitvoeren. Door middel van gedetailleerde instructievideo's, leggen wij je uit hoe je behandelingen kunt uitvoeren.

Onze serums bevatten hooggedoseerde ingrediënten, zijn vrij parfum- of geurstoffen en kunnen uitstekend gecombineerd worden met microneedling. Tevens worden ze verpakt in airless dispensers: dit zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen.

Onze dermarollers zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen en zijn duurzaam. Het unieke aan de dermaroller is dat de rollerkoppen verwisselbaar zijn. De metalen hendel hoef je dus maar 1 keer aan te schaffen. Daarna hoef je enkel de rollerkoppen om de tijd te verwisselen.

LAYZIN biedt momenteel 3 rollerkoppen aan. Deze passen op de dermaroller hendel.

Ja, LAYZIN is opgericht in Nederland in samenwerking met een team van expert en een cosmetisch arts.

Ja, alle producten van LAYZIN worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, zodat we de kwaliteit op de producten kunnen waarborgen.

Ben jij enthousiast over LAYZIN en wil je met ons samenwerken? Stuur jouw motivatie en plan naar info@layzinskin.com.

Bestelling & verzending

Op dit moment kun je enkel vanuit Nederland, Duitsland en België bestellen.

Bestellingen die op werkdagen vóór 22:00 zijn geplaatst, worden normaliter de volgende dag geleverd. Zodra je bestelling is afgegeven en gescand door DHL, ontvang je een mail met een track & trace link waarmee je kunt zien waar de bestelling zich bevindt.

Onze leveringen worden uitgevoerd door DHL. Bestellingen vanuit België worden geleverd door Bpost.

Wil je een product retourneren? Neem dan contact op met info@layzinskin.com onder vermelding van naam en ordernummer. Je zult instructies ontvangen omtrent het retourneren.

Let op: cosmetica en voedingssupplementen vallen onder hygiëne producten. Verpakkingen waarbij de seal/folie is verbroken of verscheurd, kunnen niet meer geretourneerd worden.

Stuur een mail naar info@layzinskin.com onder vermelding van naam en ordernummer. Indien je bestelling nog niet verstuurd is, kan deze geannuleerd worden. Als de bestelling al is verstuurd, dien je de producten ongeopend terug te sturen. Vraag per mail voor de instructies.

Dermaroller

Nee, dermarollen is niet pijnlijk, maar kan de eerste paar keer wel gevoelig zijn. Hoe vaker je dermarolt, hoe meer je huid eraan went. Daarnaast is de lengte van de naalden ook van belang. Om elk gebied pijnloos te kunnen behandelen, heeft Layzin 3 verschillende rollerkoppen ontwikkeld:

dermaroller met 0,35 mm rollerkop: speciaal bedoeld voor huiddelen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen. Ook is de kop smaller, zodat je beter kunt rollen in dat gebied. 

dermaroller met 0,55 mm rollerkop: deze kop is uiterst geschikt voor je gezicht, hals, decolleté en handen.

dermaroller met 1,2 mm rollerkop: deze kop is speciaal ontwikkeld voor huiddelen waar de huid wat dikker is, zoals op het lichaam. Ook kan deze kop ingezet worden op de hoofdhuid, voor de stimulatie van haargroei.

Onder iedere video op deze pagina staat een handige schema waarin je kunt zien wanneer je je rollerkop moet vervangen. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van de conditie van je huid en waarvoor je behandelt. Als je doel is om de huid te verbeteren en te verjongen, dan raden wij aan om 1 keer per week te behandelen. Dit is ook zodat je de resultaten blijft houden. Het verouderingsproces is namelijk een proces dat doorgaat en sneller verloopt naar mate we ouder worden. Daarom is een wekelijkse stimulatie van de huid erg effectief. 

Je kunt ook voor een korte periode van 4 weken 2 keer per week behandelen, voor een intensievere aanpak. 

Bij sommige specifieke behandelingen, zoals dermaroller voor haargroei of tegen striae en littekens, gelden soms andere adviezen. Deze worden in de uitlegvideo's benoemd.

Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het gebied dat je behandelt, maar gemiddeld duurt een totale gezichtsbehandeling 15 minuten(inclusief alle hygiënemaatregelen). Zodra je het een paar keer hebt gedaan en alles onder de knie hebt, zal dat nog sneller gaan. 

Ja. Met de Cleansing Spray dien je namelijk je gezicht en rollerkop te reinigen. Het is bij microneedling namelijk belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Bij de haargroei behandeling hoef je niet je hoofdhuid te reinigen met de Cleansing Spray. Haren wassen is voldoende.

• houd je altijd aan de hygiënemaatregelen bij het dermarollen. Bekijk hier de hygiënemaatregelen.

• zorg ervoor dat je je rollerkop op tijd verwisselt met een nieuwe, zodat je niet met botte naalden een behandeling uitvoert. Onder iedere video op deze pagina staat een handige schema waarin je kunt zien wanneer je je rollerkop moet vervangen. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

• kies altijd de juiste naaldlengte voor het gebied dat je wilt behandelen. Bij de guides adviseren we altijd welke rollerkop je nodig hebt.

• leg nooit je dermaroller met rollerkop op een harde ondergrond, zodat je naalden niet beschadigen. 

• voer geen behandeling uit als je op dat moment acné hebt of een huidaandoening. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

• breng tot 24 uur na een behandeling geen make-up aan op het behandelde gebied.

• de huid kan na een behandeling gevoeliger zijn voor de zon. Breng daarom hetPower & Protect creammet SPF 30 aan als je naar buiten gaat.

dermaroller met 0,35 mm rollerkop: speciaal bedoeld voor huiddelen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen. Ook is de kop smaller, zodat je beter kunt rollen in dat gebied.

dermaroller met 0,55 mm rollerkop: deze kop is uiterst geschikt voor je gezicht, hals, decolleté en handen.

dermaroller met 1,2 mm rollerkop: deze kop is speciaal ontwikkeld voor huiddelen waar de huid wat dikker is, zoals op het lichaam. Ook kan deze kop ingezet worden op de hoofdhuid, voor de stimulatie van haargroei.

De hendel is gemaakt van hoogwaardig staal.

De micronaalden zijn gemaakt van roestvrij metaal. In tegenstelling tot titanium is dat hygiënischer in gebruik.

Als het gaat om een kleine moedervlek die niet verheven is, dan is dat geen probleem. Gaat het om een moedervlek die wel verheven, bol of hobbelig is, dan dien je daar niet te dermarollen.

Ja. Hoewel de productie van collageen en elastine langzamer zal verlopen, kun je nog steeds je huid stimuleren. Juist op een oudere leeftijd is een intensievere stimulatie belangrijker om de huid goed en mooi te houden.

Het beste is om in de avond te dermarollen, zowel voor huid als hoofdhuid behandelingen.

Op de instructie video pagina staan gedetailleerde video's waarin precies wordt uitgelegd hoe je dient te behandelen.

Serums, maskers en crème

Een serum is een dunnere substantie dan een crème. Layzin serums zijn huidverzorgingsproducten die hoge concentratie aan actieve stoffen en bewezen werkzame bestanddelen bevatten. Daarom is het gebruik van een kleine hoeveelheid serum al voldoende om je huid een goede verzorging of verbetering te bieden.

Airless dispensers zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen. Vitamine C is daar een voorbeeld van. Met een Airless dispenser voorkom je dat. Ook kun je beter doseren met deze pompjes, zodat je verspilling tegengaat.

De Layzin serums bevatten ingrediënten die wetenschappelijk aangetoond effectief zijn.

Wanneer serums worden gecombineerd met microneedling, dringen actieve ingrediënten dieper in de huid. Hierdoor hebben ze een sterkere werking.

Ook zonder microneedling zijn de serums effectief, maar in combinatie wordt het nóg krachtiger.

Ja, Layzin heeft ervoor gekozen om de serums te ontwikkelen zonder kleur- en geurstoffen. Zo weet je zeker dat je het beste voor je huid hebt.

Ja, alle producten zijn dierproefvrij. Gelukkig is het in Europa verboden om cosmetica op dieren te testen.

Collageen Complex supplement

Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel is van onder andere de huid. Een afname van collageen in de huid kan leiden tot rimpelvorming en huidveroudering. 

Vanaf de 25ste levensjaar neemt de productie van collageen in de huid af. Door externe factoren, zoals UV-straling, luchtvervuiling en een ongezonde leefstijl, wordt collageen in de huid verder afgebroken. 

Door collageen in te nemen maakt de huid collageen aan. Bij een minimale gebruik van 8 weken draagt dit bij aan huidverjonging en rimpelvermindering. 

Nee, collageen suppletie geeft zelden tot nooit bijwerkingen. Collageen is namelijk niet een lichaamsvreemde stof. Je krijgt ook met voeding binnen, echter is de hoeveelheid daarvan onvoldoende voor de verjongende effecten. Daarom helpt suppletie met hooggedoseerd collageen.

Nee, in principe heeft iedereen vanaf 25 jaar baat bij collageen suppletie. Als je vroeg begint, voorkom je de nadelige effecten van collageen afname in de huid.

Als je op een latere leeftijd begint, helpt dit om de huid te verjongen. Ook als je huid al zichtbare veroudering vertoont, helpt collageen om verdere verslechtering te voorkomen.

Het type collageen is erg belangrijk voor de uiteindelijke resultaten. Type 1 collageen werkt het beste voor huidverjonging en rimpelvermindering. Layzin Collageen Complex bevat gepatenteerde Verisol® collageen: dit is een type collageen dat uit specifieke collageen peptiden bestaat en snel wordt opgenomen door het lichaam. 

Wij gebruiken collageen afkomstig van runderen (koeien), omdat dit type collageen het beste werkt voor huidverbetering. Het product is tevens halal-gecertificeerd.

Hyaluronzuur staat bekend om haar sterk hydraterende werking. Meestal wordt deze stof enkel in serums gebruikt. Studies hebben echter aangetoond dat ook het suppleren van hyaluronzuur bijdraagt aan een betere hydratatietoestand van de huid. 

Vitamine C heeft een huidverzorgende functie en versterkt het de huid van binnenuit.

Daarnaast is deze vitamine belangrijk bij het aanmaakproces van collageen. 

Nee. Collageen is een vorm van eiwit en bevat weinig calorieën. Wij raden aan om dagelijks 1 zakje Collageen Complex in te nemen, waar slechts 20 kcal in zit. Tevens is ons product vrij van suikers en zoetstoffen.

Collageen is een lichaamseigen stof en komt ook voor in voedingsmiddelen. Omdat het om een voedingssupplement gaat, mogen wij geen uitspraken doen in geval van medische situaties. Wij zijn verplicht u te adviseren deze vraag aan uw (huis)arts te stellen.

Ja, het LAYZIN Collageen Complex is een clean label: er zitten geen E-nummers, suikers, zoetstoffen, kleurstoffen of onnodige vulstoffen in. De werkzame ingrediënten (Collageen, Hyaluronzuur en Vitamine C) zijn de enige stoffen in dit product. Deze stoffen zijn geheel veilig voor de mens.

Beide varianten hebben een positieve invloed op de huid, maar rundercollageen heeft een krachtiger effect. Dat komt omdat rundercollageen met name bestaat uit collageen type 1 en 3. De types zitten ook in onze huid. Viscollageen bevat met name collageen type 1 en 2. Type 2 komt niet voor in de huid. Daarom werkt rundercollageen beter voor de huid.

Collageen in capsule vorm is ook effectief, echter dien je 8 tot 10 capsules per keer in te nemen om een effectieve dosering te behalen. In een capsule kan namelijk maar een beperkte hoeveelheid collageen in.

Daarnaast worden in capsules of tabletten vaak nog vulstoffen toegevoegd.

Collageen is een eiwit bestaande uit aminozuren die aan elkaar zijn gebonden als een keten. Door die keten op te splitsen vormen er kleinere moleculen, ook wel peptiden genoemd. Dat noemen we gehydrolyseerd collageen. Omdat de moleculen nu in kleinere stukken zijn opgeknipt, worden ze beter en sneller opgenomen door je lichaam.

Ja, ook boven de 65 jaar is het nog steeds verstandig om collageen te slikken. Ondanks de leeftijd heeft het lichaam (en de huid) nog steeds behoefte aan belangrijke eiwitten. Collageen is dan een uitstekende bron van deze eiwitten, met name voor de huid. Het zal op die leeftijd bijdragen om het verouderingsproces te vertragen.

Haargroei microneedling set

Dit verschilt per persoon. Nadat je de gewenste resultaten hebt behaald, kun je ervoor kiezen om ter onderhoud 1 keer per week of 1 keer per twee weken te blijven behandelen. Hiermee houd je de haarzakjes actief. Het is niet zo dat je haren zullen uitvallen als je ermee stopt, maar er kunnen altijd omstandigheden zijn die haaruitval uitlokken (zoals stress). Dan kan het verstandig zijn om de haarzakjes te blijven stimuleren, maar dan minder frequent. 

Gemiddeld duurt het niet langer dan 5 minuten om je hele hoofdhuid te behandelen.

Een dermaroller bestaat uit minuscule naalden waarmee je over je huid rolt. De naalden zijn zo kort dat je het absoluut geen pijn doet. Tijdens het rollen komen er signaalstoffen vrij haarfollikels stimuleren. Ook de doorbloeding naar de haarfollikels wordt verbeterd.

Het rollen is niet tijdsgebonden. Het gaat erom dat je per baan 5 tot 10 keer rolt. Daarna schuif je op naar de volgende baan, tot je het hele gebied hebt gehad. 

HAARSERUM 06 bevat maar liefst 5% Capixyl™, een innovatief en gepatenteerd complex van biomimetische peptide gecombineerd met rode klaver extract. Uit studies kwam naar voren dat Capixyl™ de anagene fase (haargroeifase) stimuleert en meer haarfollikels in de groeifase houdt. Het pakt de belangrijkste oorzaken van haaruitval aan en zorgt voor voller en dikker haar.

SERUM 06 bevat daarnaast nog Cafeïne, Ginseng extract, Panthenol, Fenugreek extract, Centella Asiatica extract en Aloe Vera.

Zeker. Deze haargroei set is bedoeld om zelf thuis uit te voeren. Je hoeft hiervoor niet naar een kliniek te gaan. Op die manier kun je frequenter je haarfollikels stimuleren, waardoor je sneller en beter resultaat behaalt.

De behandeling met de Layzin Haargroei set, bestaande uit een dermaroller en SERUM 06, is geschikt wanneer je nog niet volledig kaal bent. Het is met name geschikt voor mensen die beginnende kalende plekken hebben of waarvan de haar begint te dunnen. Ook bij overmatig uitval van haren kan deze haargroei set ingezet worden.

Het is heel simpel: je brengt eerst SERUM 06aan in het gebied van haaruitval, of waar je haargroei wilt bevorderen. Masseer met je vingertoppen het serum over je hoofdhuid. Vervolgens ga je met de dermaroller over diezelfde plekken rollen. Je rolt altijd 5 keer in 1 richting, waarna je opschuift naar de volgende baan, tot je het hele gebied hebt behandeld. Bekijk het filmpje op deze pagina met gedetailleerde uitleg.

Dit hangt af van verschillende factoren, maar gemiddeld genomen merk je binnen 4 weken dat de haren sterker aanvoelen en minder uitvallen. Na 6 tot 8 weken kunnen nieuwe haren uitgroeien. Gemiddeld groeit elk afzonderlijk haartje zo'n 0.35 millimeter per dag. Daarom kan het 3 maanden duren voordat je haren lang genoeg zijn om bij te dragen aan meer volume. Wees dus geduldig.

Jazeker, dat kun je via deze pagina doen.

Deze haargroeiset gaat ongeveer 3 maanden mee, afhankelijk van hoe vaak je gaat behandelen per week. Wij adviseren minimaal 2 keer per week en maximaal 5 keer per week aan. Je hoeft na die 3 maanden niet de hele set opnieuw aan te schaffen. Je hoeft dan enkel een nieuwe rollerkop (Microneedle head 1.2mm) en Serum 06 te bestellen (indien die dan op is).

Microneedling is zeker ook effectief bij Alopecia androgenetica, vooral in combinatie met SERUM 06, het haargroei serum. Daar zit namelijk een DHT-blokker in, wat goed werkt bij Alopecia androgenetica. Dit serum is inbegrepen bij de Haargroei set.

De haargroeiset is dan zeker geschikt, omdat je op de “probleemplekken” nog niet helemaal kaal bent. Er zijn nog haren aanwezig. Dit betekent dat er onderhuids nog ‘inactieve haarfollikels’ en ‘stamcellen’ aanwezig zijn, welke gestimuleerd kunnen worden.

Als er te weinig haren aanwezig op je hoofd, of je bent al kaal dan is de kans groot dat je te weinig , stamcellen heeft in uw hoofdhuid. Daarom zal deze haargroeiset in jouw geval er niet voor kunnen zorgen dat je weer een volle bos krijgt. De enige echte optie is een haartransplantatie.

Mocht je een haartransplantatie van plan zijn, dan kun je toch de haargroeiset overwegen. Microneedling verbetert namelijk ook de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor een haartransplantatie beter resultaat kan opleveren.

Ook daarbij is microneedling zeker nog zinvol, echter is er een intensievere aanpak nodig. Zeker in het begin raden we aan om 3 keer per week te behandelen. Wanneer voldoende resultaten zijn bereikt, kan de frequentie worden verlaagd naar 1 keer per week. Ter informatie: 1 behandeling duurt ongeveer 5 minuten.

Nee, Layzin is een merk dat tot stand is gekomen door de samenwerking van experts en een cosmetisch arts. Layzin biedt je juist de kans om thuis aan huidverbetering te werken wanneer jij daar zin in hebt, en tijd voor neemt.

Dat is mogelijk, maar je dient 1 week vóór de haartransplantatie te stoppen zodat de huid goed hersteld is voor de ingreep. De Haargroei set helpt om de doorbloeding in de hoofdhuid te verbeteren, waardoor de getransplanteerde haren better zouden kunnen nestelen en groeien.

Dat kan en wordt vaak ook aangeraden, zodat de doorbloeding in de hoofdhuid goed blijft en de haarzakjes actief blijven. Wel raden we aan om minimaal 3 maanden te wachten tot na de haartransplantatie, voordat je begint met de Haargroei set.

Minoxidil is een medicijn en kan bepaalde bijwerkingen geven. SERUM 06 bevat géén medicijnen: het bestaat uit meerdere ingrediënten die ieder een andere werking hebben, met als hoofddoel om haaruitval te verminderen of om haargroei te stimuleren.