Veelgestelde vragen

Algemeen

LAYZIN is een merk dat zich specialiseert in hoogwaardige en geavanceerde huidverbetering. Wij streven ernaar om de kloof te overbruggen tussen cosmetische klinieken en mensen thuis die op zoek zijn naar hoogwaardige huidverbetering. Dit doen we door jou de mogelijkheid te bieden om vanuit huis op een effectieve en veilige manier, microneedling uit te voeren.

Nee. Hoewel LAYZIN mede opgericht is door cosmetisch arts drs. Yalaniz, is het geen kliniek. De kracht van LAYZIN is juist dat je alles zelf, vanuit huis, kunt uitvoeren. Door middel van gedetailleerde instructievideo's, leggen wij je uit hoe je behandelingen kunt uitvoeren.

Onze serums bevatten hooggedoseerde ingrediënten, zijn vrij parfum- of geurstoffen en kunnen uitstekend gecombineerd worden met microneedling. Tevens worden ze verpakt in airless dispensers: dit zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen.

Onze dermarollers zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen en zijn duurzaam. Het unieke aan de dermaroller is dat de rollerkoppen verwisselbaar zijn. De metalen hendel hoef je dus maar 1 keer aan te schaffen. Daarna hoef je enkel de rollerkoppen om de tijd te verwisselen.

LAYZIN biedt momenteel 3 rollerkoppen aan. Deze passen op de dermaroller hendel.

Verzending

Op dit moment kun je enkel vanuit Nederland en België bestellen.

Bestellingen die op werkdagen vóór 22:00 zijn geplaatst, worden normaliter de volgende dag geleverd. Zodra je bestelling is afgegeven en gescand door DHL, ontvang je een mail met een track & trace link waarmee je kunt zien waar de bestelling zich bevindt.

Onze leveringen worden uitgevoerd door DHL en Trunkrs. Mocht je een voorkeur hebben, geef dat dan na bestelling aan door te mailen naar info@layzinskin.com

Dermaroller

Nee, dermarollen is niet pijnlijk, mits je een kwalitatief goede dermaroller hebt. Daarnaast is de lengte van de naalden ook van belang. Om elk gebied pijnloos te kunnen behandelen, heeft Layzin 3 verschillende rollerkoppen ontwikkeld:

dermaroller met 0,35 mm rollerkop: speciaal bedoeld voor huiddelen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen. Ook is de kop smaller, zodat je beter kunt rollen in dat gebied. 

dermaroller met 0,55 mm rollerkop: deze kop is uiterst geschikt voor je gezicht, hals, decolleté en handen.

dermaroller met 1,2 mm rollerkop: deze kop is speciaal ontwikkeld voor huiddelen waar de huid wat dikker is, zoals op het lichaam. Ook kan deze kop ingezet worden op de hoofdhuid, voor de stimulatie van haargroei.

Onder iedere video op deze pagina staat een handige schema waarin je kunt zien wanneer je je rollerkop moet vervangen. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van de conditie van je huid en waarvoor je behandelt. Als je doel is om de huid te verbeteren en te verjongen, dan raden wij aan om 1 keer per week te behandelen. Dit is ook zodat je de resultaten blijft houden. Het verouderingsproces is namelijk een proces dat doorgaat en sneller verloopt naar mate we ouder worden. Daarom is een wekelijkse stimulatie van de huid erg effectief. 

Je kunt ook voor een korte periode van 4 weken 2 keer per week behandelen, voor een intensievere aanpak. 

Bij sommige specifieke behandelingen, zoals dermaroller voor haargroei of tegen striae en littekens, gelden soms andere adviezen. Deze worden in de uitlegvideo's benoemd.

Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het gebied dat je behandelt, maar gemiddeld duurt een totale gezichtsbehandeling 15 minuten(inclusief alle hygiënemaatregelen). Zodra je het een paar keer hebt gedaan en alles onder de knie hebt, zal dat nog sneller gaan. 

Ja. Met de Cleansing Spray dien je namelijk je gezicht en rollerkop te reinigen. Het is bij microneedling namelijk belangrijk om hygiënisch te werk te gaan.

• houd je altijd aan de hygiënemaatregelen bij het dermarollen. Bekijk hier de hygiënemaatregelen.

• zorg ervoor dat je je rollerkop op tijd verwisselt met een nieuwe, zodat je niet met botte naalden een behandeling uitvoert. Onder iedere video op deze pagina staat een handige schema waarin je kunt zien wanneer je je rollerkop moet vervangen. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

• kies altijd de juiste naaldlengte voor het gebied dat je wilt behandelen. Bij de guides adviseren we altijd welke rollerkop je nodig hebt.

• leg nooit je dermaroller met rollerkop op een harde ondergrond, zodat je naalden niet beschadigen. 

• voer geen behandeling uit als je op dat moment acné hebt of een huidaandoening. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

• breng tot 24 uur na een behandeling geen make-up aan op het behandelde gebied.

• de huid kan na een behandeling gevoeliger zijn voor de zon. Breng daarom hetPower & Protect creammet SPF 30 aan als je naar buiten gaat.

dermaroller met 0,35 mm rollerkop: speciaal bedoeld voor huiddelen waar de huid dunner is, zoals onder de ogen. Ook is de kop smaller, zodat je beter kunt rollen in dat gebied.

dermaroller met 0,55 mm rollerkop: deze kop is uiterst geschikt voor je gezicht, hals, decolleté en handen.

dermaroller met 1,2 mm rollerkop: deze kop is speciaal ontwikkeld voor huiddelen waar de huid wat dikker is, zoals op het lichaam. Ook kan deze kop ingezet worden op de hoofdhuid, voor de stimulatie van haargroei.

De hendel is gemaakt van hoogwaardig staal.

De micronaalden zijn gemaakt van roestvrij metaal. In tegenstelling tot titanium is dat hygiënischer in gebruik.

Serums, maskers en crème

Een serum is een dunnere substantie dan een crème. Layzin serums zijn huidverzorgingsproducten die hoge concentratie aan actieve stoffen en bewezen werkzame bestanddelen bevatten. Daarom is het gebruik van een kleine hoeveelheid serum al voldoende om je huid een goede verzorging of verbetering te bieden.

Airless dispensers zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen. Vitamine C is daar een voorbeeld van. Met een Airless dispenser voorkom je dat. Ook kun je beter doseren met deze pompjes, zodat je verspilling tegengaat.

De Layzin serums bevatten ingrediënten die wetenschappelijk aangetoond effectief zijn.

Wanneer serums worden gecombineerd met microneedling, dringen actieve ingrediënten dieper in de huid. Hierdoor hebben ze een sterkere werking.

Ook zonder microneedling zijn de serums effectief, maar in combinatie wordt het nóg krachtiger.

Ja, Layzin heeft ervoor gekozen om de serums te ontwikkelen zonder kleur- en geurstoffen. Zo weet je zeker dat je het beste voor je huid hebt.

Ja, alle producten zijn dierproefvrij. Gelukkig is het in Europa verboden om cosmetica op dieren te testen.

Collageen Complex supplement

Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel is van onder andere de huid. Een afname van collageen in de huid kan leiden tot rimpelvorming en huidveroudering. 

Vanaf de 25ste levensjaar neemt de productie van collageen in de huid af. Door externe factoren, zoals UV-straling, luchtvervuiling en een ongezonde leefstijl, wordt collageen in de huid verder afgebroken. 

Door collageen in te nemen maakt de huid collageen aan. Bij een minimale gebruik van 8 weken draagt dit bij aan huidverjonging en rimpelvermindering. 

Nee, collageen suppletie geeft zelden tot nooit bijwerkingen. Collageen is namelijk niet een lichaamsvreemde stof. Je krijgt ook met voeding binnen, echter is de hoeveelheid daarvan onvoldoende voor de verjongende effecten. Daarom helpt suppletie met hooggedoseerd collageen.

Nee, in principe heeft iedereen vanaf 25 jaar baat bij collageen suppletie. Als je vroeg begint, voorkom je de nadelige effecten van collageen afname in de huid.

Als je op een latere leeftijd begint, helpt dit om de huid te verjongen. Ook als je huid al zichtbare veroudering vertoont, helpt collageen om verdere verslechtering te voorkomen.

Het type collageen is erg belangrijk voor de uiteindelijke resultaten. Type 1 collageen werkt het beste voor huidverjonging en rimpelvermindering. Layzin Collageen Complex bevat gepatenteerde Verisol® collageen: dit is een type collageen dat uit specifieke collageen peptiden bestaat en snel wordt opgenomen door het lichaam. 

Wij gebruiken collageen afkomstig van runderen (koeien), omdat dit type collageen het beste werkt voor huidverbetering. Het product is tevens halal-gecertificeerd.

Hyaluronzuur staat bekend om haar sterk hydraterende werking. Meestal wordt deze stof enkel in serums gebruikt. Studies hebben echter aangetoond dat ook het suppleren van hyaluronzuur bijdraagt aan een betere hydratatietoestand van de huid. 

Vitamine C heeft een huidverzorgende functie en versterkt het de huid van binnenuit.

Daarnaast is deze vitamine belangrijk bij het aanmaakproces van collageen.