wat is een serum

Wat is een serum precies?

Helaas is het belang van een serum niet altijd even duidelijk voor mensen.

Wat is een serum nou eigenlijk en wat doet het voor je huid? Serums bevatten doorgaans hogere concentraties van actieve ingrediënten. Dit kan helpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals een droge huid, pigmentvlekken, grove poriën of een gevoelige huid.

Een serum met de juiste ingrediënten kan ook erg effectief zijn tegen huidveroudering. Technisch gezien is een serum een dunne substantie die wordt aangebracht vóór een crème, dus voordat je een vochtinbrengende crème (moisturizer) en zonnebrandcrème aanbrengt. 

Wat doet een serum nu precies voor je huid, heb je een serum echt nodig en welke serums met effectieve ingrediënten zoals vitamine C, hyaluronzuur en retinol zijn geschikt voor jouw huid? Een serum breng je op dezelfde wijze aan als een crème.

Let er echter wel op dat je de hoeveelheid vermindert, zodat je geen plakkerige huid krijgt. En breng het altijd met licht vochtige handen aan.

De ingrediënten in serums zijn hoog geconcentreerd en daardoor heb je er minder van nodig. Met serums kunnen onzuiverheden en een doffe textuur gericht worden aangepakt. Het serum legt dan een dunne laag filter op je huid en beschermt het zonder je huid te laten glanzen. Verwar een serum niet met een wekelijkse behandeling zoals een peeling of masker. 

Serum

Wat doet een serum?

 

Serums zijn in feite huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om hoge concentraties van een bepaald actief ingrediënt aan de huid af te geven, zoals hyaluronzuur, vitamine C of Granactive Retinoid, een afgeleide vorm van retinol die de huid beter verdraagt. Een serum dringt extra diep in op de bovenste huidlagen. Dit is te danken aan hogere concentraties actieve ingrediënten en vaak dunnere textuur dan crèmes. Hierdoor zijn serums ideaal om onder een ander product te dragen.

Er zijn serums die zo vloeibaar aanvoelen als water en er zijn serums die meer aanvoelen als lichte lotions. Ook de verpakking van een serum varieert; van kleine flesjes met pipetjes tot pompjes.

Bij Layzin gebruiken we Airless dispensers. Dit zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen. Vitamine C is daar een voorbeeld van. Met een Airless dispenser voorkom je dat. Ook kun je beter doseren met deze pompjes, zodat je verspilling tegengaat.

 

Hoe gebruik je een serum?

 

Serums hebben dus een lichtere textuur waardoor ze gemakkelijk onder je andere huidverzorgingsproducten kunnen worden aangebracht. Regel is dat je begint met aanbrengen van de producten met de dunste formule en eindigt met het product met de dikste formule, een rijke vochtinbrengende en hydraterende crème met SPF. UV-straling en luchtvervuiling hebben namelijk impact op je huid. En het is er altijd in de lucht. 

Serum

 

Welk serum heb je nodig?

 

Wat is een serum dat echt voor jouw huid gaat werken en hoe weet je dit? Bepaal vooraf wat je huidverzorgingsdoel is. Zoek dan een serum waarin de ingrediënten zitten die aansluiten op jouw wens.

Overbelast je huid niet met al te veel actieve ingrediënten, maar kies er een paar die echt voor jou werken.

De meesten onder ons weten dat hyaluronzuur een effectieve vochtinbrengende werking heeft waardoor fijne lijntjes vervagen.

Granactive Retinoid, een afgeleide vorm van retinol stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en de huid wordt daardoor veerkrachtiger en steviger. Fijne lijntjes verminderen aanzienlijk.

Maar Onder andere Vitamine C zorgt ervoor dat vlekken en pigmentatie wordt aangepakt. Niacinamide (vitamine B3) zorgt voor vermindering van talg waardoor de poriën minder snel verstopt raken en daardoor vergroten. Voor een gevoelige huid, de sensitieve skin die roodheid vertoont, zijn ceramiden zeer gewenst.

Alle Layzin serums zijn voorzien van mooie combinatie van actieve ingrediënten die echt iets doen voor je huid. Overtuig jezelf. En probeer ze zelf…

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Collageen en darmgezondheid

Collageen en darmgezondheid: het LAYZIN Collageen Complex als oplossing voor spijsverteringsproblemen

Dat darmgezondheid van groot belang is voor je welzijn besef je vooral wanneer je last hebt van spijsverteringsklachten zoals darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie of...

Lees meer
De huid en hormonen

De invloed van vrouwelijke hormonen op de huid

Een reis van hormonen door de puberteit, zwangerschap en menopauze In het leven van elke vrouw spelen hormonen een cruciale rol, en de schommelingen kunnen...

Lees meer