Huidverbetering Huidverjonging, dermarollen, anti-aging, UV-straling, zonschade, huidverjongen, microneedling, Layzin serums 02, droge huid, hormoonverandering, vrouw in de overgang

Wanneer te starten met huidverbetering?

Wanneer moet je beginnen met huidverbetering?

 

Er is geen specifieke leeftijd waarop iemand moet beginnen met huidverbetering, maar over het algemeen is het een goed idee om vroeg te beginnen met het nemen van preventieve maatregelen om de huid gezond te houden en te beschermen tegen schadelijke factoren zoals zonlicht, vervuiling en slechte voeding. Dit kan helpen om de huidveroudering te vertragen en ervoor te zorgen dat de huid er langer jong uitziet, precies wat je wilt. Maar helpt ook rimpels en fijne lijntjes te voorkomen of te vertragen. 

Wanneer is de grootste huidverandering zichtbaar?

 

Tijdens hormonale veranderingen, zoals puberteit, zwangerschap en de overgang, vinden er veel veranderingen in het lichaam plaats. Dat merk je aan je huid en haar.

Tijdens de overgang ondergaat het lichaam van een vrouw verschillende veranderingen als gevolg van een afname van oestrogeen. Deze hormonale veranderingen beïnvloeden de huid en leiden tot veranderingen in de textuur, elasticiteit en hydratatie.

Een afname van oestrogeen leidt tot een drogere huid en een verlies van elasticiteit, waardoor fijne lijntjes en rimpels meer zichtbaar worden. Ook wordt de huid dunner en meer vatbaar voor beschadiging door UV-straling en andere externe factoren.

Veranderingen in de hormonen leiden ook tot een verhoogde productie van melanine, waardoor ouderdomsvlekken en pigmentatie ontstaan. Daarnaast wordt de huid gevoeliger voor acne en andere huidproblemen.

Het is daarom belangrijk om tijdens de o.a. overgang (menopauze) of extra zorg te besteden aan de huid en een goede huidverzorgingsroutine te volgen die specifiek gericht is op de veranderende behoeften van de huid. Dit alles om je huid in goede conditie te houden en rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

Het gebruik van producten die rijk zijn aan antioxidanten en hydraterende ingrediënten, zoals vitamine C, vitamine E, hyaluronzuur en niacinamide, helpt de huid te beschermen en te voeden. Maar ook de huidelasticiteit en vochtbalans in de huid in goede conditie te brengen.

De formuleringen van de Layzin Serums zijn zo ontwikkeld dat het meer dan alleen een weldaad is voor de huid. De actieve ingrediënten in de serums, maskers en crème kunnen dieper in de huid doordringen als je ook nog dermarolling toepast. LAYZIN heeft het mogelijk gemaakt dat dermarollen op een professionele manier nu ook veilig en hygiënisch thuis kan worden uitgevoerd.

Wil je meer weten over de werking van microneedling in combinatie van SERUM 02, kijk dan op de site bij SETS: de LAYZIN Anti-Aging Set. of de LAYZIN Anti-Aging DUO Set (met 2 serums). De juiste manier van dermarollen wordt getoond in de instructievideo’s.

 

Dermarolling en het effect

 

Het gebruik van behandelingen zoals microneedling, lasertherapie en chemische peelings helpt om de tekenen van huidveroudering te verminderen en de textuur en elasticiteit van de huid te verbeteren. Het is echter belangrijk dat je deze behandelingen op de juiste manier toepast.

Behandelingen in een salon zijn vaak duur omdat je ze regelmatig moet ondergaan om het effect te merken en te behouden. En langdurige effecten vergen nu eenmaal meer energie.

Daarom heeft LAYZIN instructievideo's op de site geplaatst waar je altijd terecht kunt voor een "stap-voor-stap-uitleg" die door de ontwikkelaar, cosmetisch arts is gemaakt.

Bij de losse producten zoals serums, maskers en crèmes staan ook de actieve ingrediënten genoemd, zodat je kunt zien wat deze producten voor je huid kunnen doen. 

 

Het effect op het haar

 

Hormonale veranderingen kunnen ook de haargroei beïnvloeden en leiden tot veranderingen in de textuur, dichtheid en groeisnelheid.

Een afname van oestrogeen kan bijvoorbeeld leiden tot dunner wordend haar en meer haaruitval. Sommige vrouwen kunnen ook merken dat hun haar droger, brozer en minder elastisch wordt.

Naast hormonale veranderingen kunnen ook stress, voedingsdeficiënties en genetische aanleg een rol spelen bij haarproblemen tijdens de overgang.

Het is daarom belangrijk om tijdens de overgang extra zorg te besteden aan haarverzorging en een gezonde levensstijl te volgen die gericht is op het ondersteunen van de haargroei. Dit kan onder andere betekenen dat je dermarolling toepast op je hoofdhuid. Vermijd dan tijdelijk agressieve stylingtechnieken en pas je dieet aan om de haargroei te ondersteunen.

Wil je meer weten over de werking van microneedling in combinatie met SERUM 06, kijk dan op de site bij SETS: de LAYZIN Haargroei set. Daar leggen we ook uit hoe een haargroeicyclus werkt en hoe je moet dermarollen. Lees ook eens onze andere blogs.

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Verisol Collageen

Minder rimpels met VERISOL® Collageen Peptiden

Waarom zou je VERISOL® collageen moeten innemen in plaats van een gewoon collageen poeder? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. Een wetenschappelijk onderzoek heeft...

Lees meer
Moederdag

Hoe ontstond Moederdag: de wereldwijde viering van moederliefde

Hoe en wanneer wordt Moederdag wereldwijd gevierd?

Lees meer