Haargroei behandeling: de veelgestelde vragen

Jij wilt haaruitval tegen gaan en je haargroei stimuleren. In deze blog lees je de veelgestelde vragen over de haargroei behandeling met de  LAYZIN Haargroei set.

Welk deel van je hoofd kun je behandelen?

Bepaal of je jouw kalende plekken wilt behandelen of je hele hoofdhuid wilt behandelen. Je kunt de dermaroller gebruiken voor je gehele hoofdhuid, en dus niet alleen op de probleemgebieden. De behandeling voorkomt namelijk ook haaruitval, dus dat kun je dan tegengaan op de plekken waar je haren nu nog niet uitgevallen zijn. 

 

Moet ik mijn haren wassen vóór de haargroei behandeling?

Dit hoeft niet, maar wij adviseren het wel. Het is beter om je haren te wassen als je bijvoorbeeld gel/wax/spray in hebt. Dat rolt namelijk makkelijker. Ook is het goed om je haren te wassen als er mogelijk vuil op is gekomen, bijvoorbeeld omdat je ergens bent geweest of ergens werkt waar relatief veel vuil en stof in de lucht hangt

  

Welk dagdeel kan ik het beste met de haargroei behandeling behandelen?

Wij adviseren om in de avond te behandelen zodat het serum de hele nacht kan intrekken. De volgende ochtend kunt je gerust je haar wassen en opnieuw een beetje serum aanbrengen op je hoofdhuid, indien gewenst. 

Mag ik in de ochtend gel/wax/spray voor mijn haren gebruiken?

Ja, als je in de avond hebt behandeld, is het geen probleem om in de ochtend erna gel/wax/spray te gebruiken.

 

We raden het af om direct na een behandeling gel/wax/spray te gebruiken. 

Werkt microneedling echt?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat microneedling de haargroei stimuleert en haaruitval vermindert. Belangrijkste is echter wel dat je nog haren hebt en niet helemaal kaal bent. Als je al helemaal kaal bent op de plekken die wilt behandelen, dan werkt microneedling niet meer. De enige dan is een haartransplantatie.

 

Werkt microneedling ook bij genetische aanleg (Alopecia Androgenetica) voor kaalheid?

Ook bij Alopecia Androgenetica is microneedling zeker nog zinvol, echter is er een intensievere aanpak nodig. Zeker in het begin raden we aan om 3 tot 5 keer per week te behandelen. Wanneer voldoende resultaten zijn bereikt, kan de frequentie worden verlaagd naar 1 keer per week. Ter informatie: 1 behandeling duurt ongeveer 5 minuten.

 

Ook bij deze vorm is het belangrijk dat je nog haren hebt en niet al helemaal kaal bent op de plekken die je wilt behandelen.  

Waar berust de werking van microneedling op?

Bij microneedling prik je met minuscule micronaalden in de huid. Bij het prikken komen er bepaalde stoffen vrij in de huid, die een stimulerende werking hebben. Haarfollikels kunnen door verschillende oorzaken inactief worden (in de volksmond ''slapende haarzakjes'' genoemd). De stimulerende stoffen die vrijkomen bij het microneedlen kunnen deze haarzakjes weer activeren. 

 

Daarnaast zorgt microneedling ervoor dat actieve ingrediënten uit het haargroei serum (SERUM 06) veel beter en dieper worden opgenomen. Zo bereiken deze ingrediënten de haarfollikels. 

Waar gebruik je de Layzin Cleansing Spray voor?

De Cleansing Spray is speciaal ontwikkeld om de dermaroller en huid mee te reinigen. Echter, in geval van de Haargroei Set gebruik je de Cleansing Spray niet om je hoofdhuid mee te reinigen. Voor de haargroei behandeling gebruik je de Cleansing Spray enkel om je dermaroller mee te reinigen, vóór en na de behandeling.

 

De hygiënerichtlijnen voor de haargroei set zijn als volgt:
- spoel vóór de behandeling 
de dermarollerkop af onder stromend warm water. 
- bespray je rollerkop met de Cleansing Spray en laat het even 60 seconde opdrogen. 
- spoel na de behandeling wederom de dermarollerkop af onder stromend warm water, en bespray je rollerkop nogmaals met de Cleansing Spray. Berg de rollerkop vervolgens op in het opbergdoosje. 

Ik onderga binnenkort een haartransplantatie. Heeft het zin om de haargroei set te gebruiken?

Juist vóór een haarimplantatie wordt microneedling aangeraden om vooraf je hoofdhuid te versterken en de doorbloeding te verbeteren. Zorg er wel voor dat je minimaal 1 week voor de transplantatie stopt met microneedling, zodat je hoofdhuid goed kan herstellen.

Ik heb een haartransplantatie ondergaan. Kan ik de haargroei set gebruiken?

Ja, ook na een haartransplantatie kan het goed zijn om te behandelen. Microneedling stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, wat kan helpen om te voorkomen dat geïmplanteerde haren uitvallen. Wij adviseren om minimaal 3 maanden te wachten na je transplantatie, voordat je begint met behandelen.  Overleg met je arts of dat advies voor jouw specifieke situatie geldt.  
 

Waaruit bestaat een Layzin Haargroei Set?

De Haargroei Set bestaat uit een Dermaroller met rollerkop maat L (1.2 mm naaldlengte), het haargroei serum (SERUM 06) en de Cleansing Spray. 

 

Ben jij gemotiveerd om je haren te behouden en te versterken? Lees dan informatie bij de Layzin Haargroei Set en bekijk de instructievideo.


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.