Hydratatie huid, vochtbalans huid, huidverbetering, huidverjonging, LAYZIN Serum 01

Het belang van juiste vochtbalans in de huid 

Op fysiek niveau is de huid ons grootste orgaan en fungeert het als de eerste verdedigingslinie tegen externe factoren zoals ziektekiemen, vervuiling en schadelijke UV-stralen. Een goede vochtbalans of goede hydratatie van de huid is essentieel voor een gezonde huid omdat het de huid beschermt tegen uitdroging en de barrièrefunctie in tact houdt. 

Hydratatie helpt ook om de elasticiteit van de huid te behouden en helpt rimpels en fijne lijntjes te verminderen.

Door ons lichaam te voorzien van voldoende water en voedingsstoffen, geven we ons lichaam de kracht en de energie die het nodig heeft om ons te ondersteunen in ons dagelijks leven. Lees verder in de blog over het belang van goede hydratatie en wat er nu echt helpt tegen verdere huidveroudering en pigmentvlekken.

 

Verbeter je vochtbalans met LAYZIN

 

SERUM 01 is een zeer effectief product voor het hydrateren van de huid vanwege de unieke formule en ingrediënten die het bevat.

Allereerst bevat SERUM 01 hyaluronzuur een natuurlijk voorkomend molecuul dat een belangrijke rol speelt bij het behouden van de vochtbalans in de huid. Hyaluronzuur heeft de eigenschap om water aan te trekken en vast te houden, waardoor het de huid een intense hydratatie geeft en de huid er voller en steviger uit laat zien.

  1. Hoog Moleculair Hyaluronzuur heeft een sterk hydraterende werking en kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water dragen. De hoog moleculaire hyaluronzuur bevat grotere moleculen, waardoor het meer op de oppervlakte blijft. Het vormt een laag over je huid, waardoor het snel vocht aantrekt. Hierdoor verzachten de rimpels en geeft het de huid een natuurlijke gloed.
  2. De Laag Moleculaire Hyaluronzuur bestaat uit kleinere moleculen waardoor het dieper in de huid dringt en daar ook langer blijft. Hierdoor krijgt je huid een langdurige hydratatie.
  3. Niacinamide, dat is vitamine B3, stimuleert de aanmaak van Ceramides: dit zijn vetzuren die van nature in je huid zitten. Je opperhuid bestaat voor meer dan 50% uit Ceramides. Deze vetzuren houden de huidcellen bij elkaar zodat je huidbarrière intact en gezond blijft.
  4. Vitamine E, ook wel Tocopherol genoemd, biedt goede bescherming tegen vrije radicalen en ondersteunt de barrièrefunctie van je huid. Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat je huid minder snel verbrandt in de zon. Tevens beperkt Vitamine E de schade die UV-straling aan je huid kan toebrengen. Beschermt de gezonde huidcellen.
  5. Panthenol is een vitamine B-precursor (pro-vitamine B5) en is in hoofdzaak betrokken bij regeneratieve metabolische processen van de huid. Panthenol komt veelal in verzorgingsproducten voor baby’s voor omdat de huid dit goed verdraagt. Het werkt wondgenezend en stabiliseert de huidbarrière. De fibroblasten zijn belangrijke cellen in de huid die mede verantwoordelijk zijn voor vorming van elastische vezels maar ook van collageen. Een zachte huid en betere huidelasticiteit is het resultaat bij zeer regelmatig of consequent gebruik van Panthenol.
  6. Centella Asiatica is een buitengewone plant en heeft vele heilzame effecten op de huid. Het is helend, herstellend en sterk hydraterend. Het verlicht kleine ontstekingen en heeft positieve werking op de microcirculatie in de (hoofd)huid.
  7. Calendula Officinalis Extract, de goudsbloem, wordt door de zonnestralen omgezet in talrijke actieve bestanddelen waaronder carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën. Deze stimuleren de aanmaak van nieuw weefsel. Daarom staat Calendula vooral bekend om de herstellende, beschermende en langdurige hydraterende effecten op de huid.
  8. Q10 komt van nature voor in de huid, maar neemt af naarmate we ouder worden. Een jeugdige en energieke huid wordt doorgaans geassocieerd met een hoog gehalte aan Q10. Dit krachtige enzym ondersteunt de natuurlijke functies van de huid en biedt bescherming tegen schadelijke stoffen. Het bevordert een egale huidskleur en laat je huid stralen.

Hoe breng je SERUM 01 aan?

 

Wanneer een serum op een vochtige huid wordt aangebracht, kan het serum beter in de huid worden opgenomen. Een vochtige huid maakt de huid zachter en opener, waardoor het serum dieper in de huid kan doordringen. Het kan ook helpen om de huid beter te hydrateren omdat de huid al vochtig is en het serum kan helpen om vocht vast te houden.

Het is het beste om het serum onmiddellijk na het reinigen op de nog vochtige huid aan te brengen, zonder de huid te drogen.

Kortom, het aanbrengen van hydraterende serum op een vochtige huid kan helpen om de opname en effectiviteit van het serum te verbeteren, de huid beter te hydrateren en de huidbarrière te versterken. 

Benieuwd welke sets van LAYZIN bestaan voor jouw huiddoel? Klik dan hier.

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Collageen en darmgezondheid

Collageen en darmgezondheid: het LAYZIN Collageen Complex als oplossing voor spijsverteringsproblemen

Dat darmgezondheid van groot belang is voor je welzijn besef je vooral wanneer je last hebt van spijsverteringsklachten zoals darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie of...

Lees meer
De huid en hormonen

De invloed van vrouwelijke hormonen op de huid

Een reis van hormonen door de puberteit, zwangerschap en menopauze In het leven van elke vrouw spelen hormonen een cruciale rol, en de schommelingen kunnen...

Lees meer