Haaruitval tegengaan en DHT Blokker haargroeiserum

Hoe werkt een DHT Blokker?

Of je nu vrouw bent of man: steeds dunner wordend haar of haaruitval is een angst van ieder mens. Naast stress hangt de voortgang en het resultaat van het haargroeiproces tevens af van genetische aanleg en factoren zoals je levensstijl, de hoeveelheid of langdurige stress en/of je ongunstige eetgewoontes. Met een product met een DHT Blokker kun je de haargroei ondersteunen.

 

Wat is het DHT hormoon?

 

Dihydrotestosteron (DHT) is een hormoon dat ontstaat bij de omzetting van testosteron. Dit wordt gedaan door het enzym 5-alfa-reductase. DHT speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken en is dus een belangrijk hormoon. Voor haarzakjes op de hoofdhuid kan DHT echter een negatieve werking hebben. Wanneer DHT zich bindt aan een haarzakje op de hoofdhuid, vermindert de bloedtoevoer naar dat haarzakje, waardoor het steeds zwakker wordt. Dit kan leiden tot dunner wordend haar en uiteindelijk haarverlies. Niet iedereen is even gevoelig voor DHT. Vaak spelen er ook nog andere factoren een rol die uiteindelijk leiden tot haaruitval.

De haarzakjes die gevoelig zijn voor DHT bevinden zich meestal vooraan op de hoofdhuid, op de kruin en bij de inhammen. Hoewel vrouwen veel minder DHT hebben in het lichaam, speelt deze vorm van haaruitval ook een grote rol bij vrouwen.

 

Wat is een DHT Blokker?

 

Een DHT Blokker middel voorkomt dat DHT zich kan binden aan een cel. Dergelijke middelen worden daarom vaak ingezet bij haaruitval, waarbij het doel is om de binding van DHT aan haarzakjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Dit kan op twee manieren:
1) systemisch, waarbij je meestal een pil of capsule dient te nemen die een DHT blokkerende werking heeft. Systemisch houdt in dat het in het gehele lichaam een werking heeft. Dat is tevens ook de reden waarom veel mensen dergelijke middelen liever vermijden. DHT heeft namelijk ook belangrijke functies in het lichaam, zoals regulatie van de libido. Door systemisch DHT te blokkeren kunnen bijwerkingen ontstaan zoals libidoverlies. 

2) lokaal, waarbij meestal een vloeibare substantie met een DHT blokkerende werking wordt aangebracht op de hoofdhuid. Dit trekt vervolgens te huid in en heeft in principe enkel lokaal een werking. Het wordt dus niet opgenomen in de bloedbaan. Het voordeel is dat je er dus geen vervelende bijwerkingen van krijgt. Het nadeel is dat het vaak wat meer moeite vergt dan enkel een pilletje nemen zoals bij een systemisch middel.  

 

Wat is Capixyl™?

 

Capixyl™ is een innovatief en gepatenteerd complex van biomimetische peptide gecombineerd met Rode Klaver Extract. Uit onderzoek is gebleken dat dit complex een DHT blokkerende werking heeft en daarmee haaruitval effectief tegengaat. Ook laten studies zien dat het de groeifase (ook wel anagene fase genoemd) verlengt, waardoor haren beter doorgroeien uit haarzakjes. 

Capixyl™ is een middel dat lokaal wordt gebruikt en geeft daarom geen bijwerkingen. 

 

Wat is SERUM 06 met DHT Blokker?

 

De nieuwste inzichten uit de wetenschap om haaruitval te verminderen en je haargroei te bevorderen zijn de basis geweest voor LAYZIN SERUM 06. Dit haargroeiserum bevat een hoge dosering Capixyl™. Daarnaast bevat ook ingrediënten die andere aspecten bevorderen die een positief effect hebben op haargroei, zoals het verbeteren van de doorbloeding naar de haarzakjes.
SERUM 06 is erop gericht om
 de meest voorkomende oorzaken van haaruitval aan te pakken. Met deze unieke blend van krachtige actives, verleng je je haargroeicyclus en stimuleer je de groei van haarfollikels. 

SERUM 06 is volledig vrij van hormonen en zónder medicijnen. Omdat je dit serum lokaal aanbrengt bij je haarzakjes, heb je geen last van vervelende bijwerkingen.

 

Hoe werkt de haargroeicyclus?

In de ANAGENE fase (groeifase) groeit je haar vanuit de haarfollikel, je haarzakje. Gemiddeld duurt deze groeiperiode 9 tot 12 weken. Door verschillende factoren kan dit echter aanzienlijk korter worden, bijvoorbeeld door hormonale veranderingen of genetische aanleg.

Erger nog, je haarfollikel kan vervroegd in de KATAGENE fase komen. Hierbij maakt een haarfollikel zich los van je hoofdhuid en krijgt het steeds minder zuurstof en voedingsstoffen. Het haar zit dan nog wel vast aan je hoofdhuid en valt dus nog niet uit, maar kan ook niet meer groeien. 

Hierna komt een haarfollikel in de TELOGENE fase: dit wordt ook wel de rustfase genoemd. In deze fase groeien er geen nieuwe haren. Jouw haren die zich eerder in de katagene fase hadden losgemaakt van de follikels, vallen in deze rustfase uit. Normaal gesproken komt de haarfollikel hierna weer in de anagene fase en groeien er weer nieuwe haren. En begint de cyclus weer opnieuw.

 

Het gebruik van een dermaroller

 

Een dermaroller bevat een roller met micronaalden erop. Hiermee rol je over je huid waardoor er gecontroleerde microschade ontstaat. Bij het herstelproces komen er stoffen vrij die een stimulerende werking hebben.
Bij gebruik op de huid heeft het een verjongende werking, maar bij het gebruik op de hoofdhuid stimuleert het de groei van haren.

Deze applicatie heet ook wel microneedling. Het is een populaire en effectieve manier om haaruitval tegen te gaan en haargroei te stimuleren.

Dermarollen heeft nog een belangrijk voordeel: door de microkanaaltjes die je met het dermarollen creëert in je hoofdhuid, dringen ingrediënten uit een serum veel in je huid. Ze komen komen precies daar waar het moet zijn: bij de haarzakjes. 

Tot slot heeft het dermarollen een positieve invloed op de bloedtoevoer: het is aangetoond dat het de doorbloeding stimuleert, daar waar het wordt gebruikt. Ook dat zal een positieve invloed hebben op jouw haarzakjes, aangezien ze een goede toevoer hebben van essentiële stoffen (zoals zuurstof en nutriënten).

Omdat wij in de kracht geloven van dermarollen gecombineerd met een effectief haargroei serum, hebben wij de Haargroei set ontwikkeld. Deze set bevat onder andere het juiste type dermaroller en SERUM 06 (het haargroei serum).

 

Hoe vaak moet je dermarollen voor gewenste effect?

 

Vaak wordt de vraag gesteld: werkt dit echt? Of is het gegarandeerd dat het werkt?
Daarop is het antwoord: het gaat niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen. Maar het hangt natuurlijk ook af van de mate van je haaruitval en de kalende plekken op je hoofd. Hoe meer slapende haarzakjes hoe langer je moet behandelen.

Wij adviseren om zo'n 3-4 maanden te dermarollen met een regelmaat van één keer per 3 dagen. Bij sommige mensen is er verandering zichtbaar na enkele weken. Dat verschilt dus per persoon. Het is dus een kwestie van uitproberen wat bij jou werkt.

Als onderhoud kun je daarna 1x per week blijven dermarollen. Naar gelang je het nodig acht.

 

De ingrediënten in SERUM 06 verder uitgelicht:

 

Ginseng extract en Capixyl™ werken haaruitval tegen, dat ontstaat ten gevolge van het DHT hormoon: ook wel androgene alopecia genoemd, wat zowel bij man als vrouw tot uiting kan komen. In de afgelopen decennia is daar veel onderzoek naar gedaan. 

Dit Ginseng extract kan voorkomen dat een haarfollikel vervroegd in de rustfase komt, en dus langer in de groeifase blijft. Om dezelfde reden is ook Panthenol (provitamine B5) opgenomen in SERUM 06. Deze vitamine helpt je haren om de duur van de groeifase te verlengen. 

Capixyl™ is een innovatief en gepatenteerd complex van biomimetische peptide dat is gecombineerd met Rode Klaver extract. Uit diverse studies kwam naar voren dat Capixyl™ de anagene fase in de haargroeicyclus stimuleert en meer haarfollikels in de groeifase houdt. Het pakt daarmee de belangrijkste oorzaken van haaruitval aan. 

Aloë Vera reguleert de talgproductie, zodat de poriën niet verstopt raken en dus kan het haaruitval vertragen en/of tegengaan.

Cafeïne: Cafeïne heeft een positieve invloed op de doorbloeding, en kan daarmee de haargroei stimuleren. Bloedtoevoer is namelijk erg belangrijk voor een haarfollikel. 

Fenugreek Extract: Dit extract kan helpen om haarfollikels te heractiveren, zodat haren weer kunnen groeien vanuit de haarfollikels.

Centella Asiatica is een buitengewone plant en heeft vele heilzame effecten op de huid. Het is helend, herstellend en sterk hydraterend. Het verlicht kleine ontstekingen en heeft positieve werking op de microcirculatie in de hoofdhuid. 


Heb jij genoeg informatie en wil jij weten hoe de LAYZIN Haargroei Set (LAYZIN Hair Growth Microneedling Set) werkt? Bekijk dan de instructievideo op de site. Verder kun je nadere informatie lezen die staat bij de set of bij het product Serum 06.

Haargroei set microneedling LAYZIN

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer