Wat is een serum precies?

Helaas is het belang van een serum niet altijd even duidelijk voor mensen. Serums bevatten doorgaans hogere concentraties van actieve ingrediënten. Dit kan helpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals een droge huid, pigmentvlekken, grove poriën of een gevoelige huid. Een serum met de juiste ingrediënten kan ook erg effectief zijn tegen huidveroudering. Technisch gezien is een serum een dunne substantie dat wordt aangebracht vóór een crème, dus voordat je een vochtinbrengende crème (moisturizer) en zonnebrandcrème aanbrengt. 

Wat doet een serum nu precies voor je huid, heb je een serum echt nodig en welke serums met effectieve ingrediënten zoals vitamine C, hyaluronzuur en retinol zijn geschikt voor jouw huid? Een serum breng je op dezelfde wijze aan als een crème. Let er echter wel op dat je de hoeveelheid vermindert, zodat je geen plakkerige huid krijgt. De ingrediënten in serums zijn hoog geconcentreerd en daardoor heb je er minder van nodig. Met serums kunnen onzuiverheden en een doffe textuur gericht worden aangepakt. Het serum legt dan een dunne laag filter op je huid en beschermt het zonder je huid te laten glanzen. Verwar een serum niet met een wekelijkse behandeling zoals een peeling of masker. 

Wat doet een serum?
Serums zijn in feite huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om hoge concentraties van een bepaald actief ingrediënt aan de huid af te geven, zoals hyaluronzuur, vitamine C of Granactive Retinoid, een afgeleide vorm van retinol die de huid beter verdraagt. Een serum dringt extra diep in op de bovenste huidlagen. Dit is te danken aan hogere concentraties actieve ingrediënten en vaak dunnere textuur dan crèmes. Hierdoor zijn serums ideaal om onder een ander product te dragen. Er zijn serums die zo vloeibaar aanvoelen als water en er zijn serums die meer aanvoelen als lichte lotions. Ook de verpakking van een serum varieert; van kleine flesjes met pipetjes tot pompjes. Bij Layzin gebruiken we Airless dispensers. Dit zijn speciale pompjes waar geen lucht bij kan, oftewel geen zuurstof. Dat is erg belangrijk, omdat sommige ingrediënten reageren met zuurstof en daardoor hun effectiviteit verliezen. Vitamine C is daar een voorbeeld van. Met een Airless dispenser voorkom je dat. Ook kun je beter doseren met deze pompjes, zodat je verspilling tegengaat.

Hoe gebruik je een serum?
Serums hebben dus een lichtere textuur waardoor ze gemakkelijk onder je andere huidverzorgingsproducten kunnen worden aangebracht. Regel is dat je begint met aanbrengen van de producten met de dunste formule en eindigt met het product met de dikste formule, een rijke vochtinbrengende en hydraterende crème met SPF. UV-straling en luchtvervuiling hebben namelijk impact op je huid. En het is er altijd in de lucht. 

Welk serum heb je nodig?
Bepaal vooraf wat je huidverzorgingsdoel is. Zoek dan een serum waarin de ingrediënten zitten die aansluiten op jouw wens. Overbelast je huid niet met al te veel actieve ingrediënten, maar kies er een paar die echt voor jou werken. De meesten onder ons weten dat hyaluronzuur een effectieve vochtinbrengende werking heeft waardoor fijne lijntjes vervagen en het zorgt voor volume. Granactive Retinoid, een afgeleide vorm van retinol stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en de huid wordt daardoor veerkrachtiger en steviger. Fijne lijntjes verminderen aanzienlijk. Maar Onder andere Vitamine C zorgt ervoor dat vlekken en pigmentatie wordt aangepakt. Niacinamide (vitamine B3) zorgt voor vermindering van talg waardoor de poriën minder snel verstopt raken en daardoor vergroten. Voor een gevoelige huid, de sensitieve skin die roodheid vertoont, zijn ceramiden zeer gewenst.

Alle Layzin serums zijn voorzien van mooie combinatie van actieve ingrediënten die echt iets doen voor je huid. Overtuig jezelf. En probeer ze zelf…


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.