menopauze

Menopauze en huidveroudering: 40+ Wat doe je eraan?

Hormoonveranderingen tijdens de menopauze: wat gebeurt er met de huid en je haren?


Tijdens de menopauze of overgang (vanaf de leeftijd van ca. 40-45 jaar) kunnen er veel veranderingen optreden in de huid van vrouwen. De
huid wordt dunner, de elasticiteit vermindert en er kunnen rimpels, lijntjes en oneffenheden ontstaan en zichtbaarder worden. 

Ook worden de kleine bruine vlekjes zichtbaar die ontstaan door UV-straling. En wordt de huid droger, wat kan leiden tot jeuk en schilfering

Verder vermindert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid minder stevigheid en elasticiteit heeft. 

Ook de haren worden dunner en vallen meer uit. Waardoor met name bovenop het hoofd de huid zichtbaarder wordt. Lees verder in deze blog wat jou kan helpen om je huid in goede conditie te houden.
LAYZIN Collageen Complex voor snelle huidverbetering met minder rimpels

Heb je meer collageen nodig tijdens de overgang?

 

Ja, tijdens de overgang hebben vrouwen meer collageen nodig dan ooit. Collageen is een eiwit dat de elasticiteit en stevigheid van de huid bevordert, en tijdens de overgang vermindert de productie van collageen.

Om de elasticiteit en stevigheid van de huid zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk om extra collageen in te nemen. Dit kan door dagelijks een dosering van 5000 mg kan het verschil al maken binnen 6 weken (gemiddelde).

Als je nog geen last hebt van huidveroudering of huidproblemen, is het niet per se nodig om dagelijks collageen te gebruiken. Gebruik het dan om de dag

Huidveroudering vertragen. Ja, dat kan!

 

Huidverjonging is een veelgehoorde wens bij vrouwen. In de overgang valt het het meest op dat de huidveroudering en huidverslapping optreedt. Al gauw ontstaan hamsterwangen, vermoeide oogopslag, bozige blik, rimpels etc.

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en producten beschikbaar om de huid te stimuleren te verjongen.

Een veelgebruikte behandeling voor huidverjonging is microneedling. Deze behandeling maakt gebruik van zeer kleine naaldjes die over de huid worden gerold. Daardoor worden de huidcellen gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. De behandeling is veilig en effectief, en het resultaat is meestal snel zichtbaar. Vrouwen die al langer microneedling toepassen, geven aan regelmatig complimenten te krijgen over hun huid. 
Aanvullende effectieve producten
Daarnaast zijn er ook producten beschikbaar, zoals crèmes en serums, die de huid kunnen verjongen. Ze bevatten ingrediënten zoals vitamine C en E, hyaluronzuur, Niacinamide en Retinol (Granactive Retinoid) die helpen bij het verminderen van rimpels en lijntjes.

 

Microneedling om huidverjonging te stimuleren

 

Je wilt de rimpels verzachten en verminderen maar tevens je huid verstevigen. Microneedling is een relatief nieuw en veelbelovende behandeling voor een scala aan verschillende huidproblemen.
Bij microneedling (ook dermaroller genoemd) worden kleine naaldjes op een dermaroller gebruikt om de huid te prikkelen (microkanaaltjes creëren), waardoor de huidcellen worden gestimuleerd om nieuwe collageenvezels te produceren.
En daardoor worden de actieve ingrediënten in de serums beter en dieper opgenomen in de huid. Precies wat je wilt voor het bereiken van huidverbetering. Met als gevolg: huid elastischer en steviger. 


Is microneedling thuis veilig?

 

Ja, met de LAYZIN microneedling sets kun je veilig, hygiënisch en effectief behandelen. 

Het zijn vaak prijzige behandelingen in salons of bij cosmetische artsen omdat je deze behandelingen regelmatig dient te ondergaan om het effect te zien.

Daarom heeft LAYZIN diverse SETS ontwikkeld waarmee je thuis zelf aan de slag kunt op de momenten dat jou uitkomt. Er is overal aan gedacht: Zelfs aan instructievideo’s die op de site te bekijken zijn. 

Is microneedling pijnlijk?

 

De behandeling is minimaal pijnlijk. Hoewel de resultaten van de behandeling snel zichtbaar zijn, komt het volledige resultaat van de behandeling na een paar weken.

Kortom, microneedling is een effectieve en veilige behandeling voor veel verschillende huidproblemen. Dermarollen is daarmee een ideale behandeling voor vrouwen in de overgang, omdat het helpt om de elasticiteit en stevigheid van de huid te herstellen. 

 

Ons advies voor jouw huid…

 

  1. De beste huidverzorging tijdens de overgang is om een goed en rijk serum te gebruiken. Kies een serum dat rijk is aan antioxidanten, zoals vitamine C en E, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. LAYZIN SERUM 01 (intense hydratatie) en SERUM 02 (anti-aging) zijn verrijkt met actives die onmisbaar zijn voor jouw verouderende huid. SERUM 05 is geschikt voor de sensitieve huid.
  2. Het is ook belangrijk om een sunscreen te gebruiken met een SPF 30 om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dat is de LAYZIN Power & Protect Cream met SPF30.
  3. Verder is het belangrijk om voedingsstoffen binnen te krijgen die goed zijn voor de huid. Eet veel groenten en fruit, en vermijd ongezonde voedingsmiddelen zoals junk food, bewerkte voedingsmiddelen, suikers. Drink voldoende water. De vochthuishouding van je huid is erg belangrijk om je er fris en gehydrateerd uit te laten zien.
  4. Als laatste is het belangrijk om stress te verminderen. Stress kan een negatief effect hebben op de huid, dus het is essentieel om ontspannen en voldoende slaap te krijgen. 
  5. Yoga en meditatie zijn goede ontspanningsmethoden. 

Vragen? Stel ze ons gerust.

LAYZIN is een merk dat is ontwikkeld door een team van experts en een cosmetisch arts. In Nederlands laboatorium zodat de hoge kwaliteitseisen goed te controleren is. ← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Verisol Collageen

Minder rimpels met VERISOL® Collageen Peptiden

Waarom zou je VERISOL® collageen moeten innemen in plaats van een gewoon collageen poeder? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. Een wetenschappelijk onderzoek heeft...

Lees meer
Moederdag

Hoe ontstond Moederdag: de wereldwijde viering van moederliefde

Hoe en wanneer wordt Moederdag wereldwijd gevierd?

Lees meer