Gevoelige huid

Gevoelige Huid: De Stille Schreeuw van Gevoeligheid en Roodheid

In een wereld vol prikkels en stress, is onze huid vaak de eerste die alarm slaat. Een gevoelige huid kan zich manifesteren als roodheid, jeuk en irritatie - een zachte fluistering van ons lichaam dat smeekt om aandacht. 

Maar waar komt deze gevoeligheid vandaan? Hoe kunnen we de sensitieve huid het beste verzorgen? Laten we in deze blog duiken in het ontstaan van de sensitieve huid en de rol van serums bij het kalmeren ervan.

 

Het ontstaan van gevoelige huid

 

Onze huid is een waar meesterwerk van de natuur, maar het kan uit balans raken en gevoeligheid ontwikkelen. Het ontstaan van een sensitieve huid kan vele oorzaken hebben, zoals genetische aanleg, hormonale schommelingen, een ongezonde levensstijl, en externe factoren zoals vervuiling en UV-straling.

De huid is onze eerste verdedigingslinie tegen de buitenwereld en is van nature bedekt met een beschermende laag van lipiden en cellen. Wanneer deze huidbarrière verzwakt is, kan de huid gemakkelijker geïrriteerd raken. Dit resulteert vaak in roodheid, jeuk, kleine bultjes en een gevoel van ongemak.

Waarom hebben we speciale serums nodig voor de gevoelige huid?

 

gevoelige huid

Het antwoord ligt in de zachte aard van deze huid. Parfums en geurstoffen in veel huidverzorgingsproducten kunnen bijdragen aan irritatie en roodheid bij de gevoelige huid. Daarom zijn parfumvrije serums zo essentieel. 

Parfumvrije serums zijn speciaal ontworpen om de huid te voeden zonder irriterende stoffen toe te voegen. Ze zijn rijk aan hydraterende en kalmerende ingrediënten.  Deze ingrediënten helpen de huid te herstellen en te beschermen zonder verdere agressie. 

 

De actieve ingrediënten in LAYZIN SERUM 05

 

LAYZIN serums zijn in een Nederlands laboratorium ontwikkeld met een team van experts en bevatten geen parfum of onnodige stoffen. De serums zitten in airless dispensers waardoor je goed kunt doseren en verspilling tegengaat.
Deze serums zijn geconcentreerd waardoor je er maar een heel klein beetje van nodig hebt.

Ingrediënten LAYZIN SERUM 05 uitgelicht:

Symcalmin is een hoogwaardige complex is afgeleid van haver. Het hoofdbestanddeel Avenanthramide werkt kalmerend en verzachtend, met uitstekende eigenschappen tegen roodheid en jeuk. Daarmee is Symcalmin bijzonder geschikt voor een atopische en de gevoelige huid. En het maakt de huid beter bestand tegen allergieën. Het is kleurloos en geurloos.

Niacinamide stimuleert de aanmaak van Ceramides: dit zijn vetzuren die van nature in je huid zitten. Je opperhuid bestaat voor meer dan 50% uit Ceramides. Deze vetzuren houden de huidcellen bij elkaar zodat je huidbarrière intact en gezond blijft.

Vitamine E, ook wel Tocopherol genoemd, biedt goede bescherming tegen vrije radicalen en ondersteunt de barrièrefunctie van je huid. Daarnaast zorgt Vitamine E ervoor dat je huid minder snel verbrandt in de zon. Tevens beperkt Vitamine E de schade die UV-straling aan je huid kan toebrengen en geeft bescherming aan de gezonde huidcellen.

Jojoba heeft een ontstekingsremmende werking en vermindert roodheid door uitdroging tegen te gaan. Het kalmeert de huid en geeft het nodige comfort.

Panthenol, ook wel bekend als provitamine B5, heeft een veelzijdige werking en wordt goed opgenomen door de huid. Het maakt je huidbarrière stabiel en daardoor is je huid beter gehydrateerd. Ook stimuleert het de fibroblasten: dit zijn belangrijke cellen in de huid die mede verantwoordelijk zijn voor de vorming van elastische vezels en collageen. Het vormt de basis om de gevoelige huid weer te laten ademen.

Woresana® is een ingrediënt van natuurlijke oorsprong dat zeker niet mag ontbreken. Het regenereert collageen en het heeft tevens een anti-aging effect. Een onrustige of snel geïrriteerde huid kan verschillende oorzaken hebben zoals eczeem, allergieën of veranderende weersomstandigheden. 

 

De Impact van UV-straling op de Sensitieve Huid

 

UV-straling is een van de grootste boosdoeners als het gaat om de gevoelige huid. De zon kan de huid beschadigen en roodheid veroorzaken, zelfs bij mensen zonder gevoelige huid. Maar voor degenen met al een gevoelige huid, kan blootstelling aan UV-straling de situatie verergeren.

UV-straling kan de huidcellen beschadigen, de natuurlijke barrière verzwakken en ontstekingen veroorzaken. Dit kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid en roodheid. Het is daarom van cruciaal belang om de sensitieve huid te beschermen tegen de zon met een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30.

Meer info? Lees hier meer over SERUM 05

 ← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Verisol Collageen

Minder rimpels met VERISOL® Collageen Peptiden

Waarom zou je VERISOL® collageen moeten innemen in plaats van een gewoon collageen poeder? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. Een wetenschappelijk onderzoek heeft...

Lees meer
Moederdag

Hoe ontstond Moederdag: de wereldwijde viering van moederliefde

Hoe en wanneer wordt Moederdag wereldwijd gevierd?

Lees meer