collageen complex, halal collageen, collageen met hyaluronzuur en vitamine C, mooiere haren, collageen tegen haaruitval, vollere bos haar, kale plekken op hoofd

Layzin Collageen Complex: halal-gecertificeerd rundercollageen

Layzin collageen complex is een gehydroliseerde collageen bestemd voor inname. Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Er bestaan verschillende types collageen. In de huid bevinden zich vooral type 1 en type 3 collageen, welke zorgen voor een stevige, mooie en jonge huid. 

Diverse onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat orale inname van collageen een gunstig effect heeft op rimpelvermindering en huidverbetering. Daarnaast heeft het ook een verstevigende werking op je huid.

 

Hoe werkt collageen?

 

Vanaf je 25e jaar neemt de lichaamseigen aanmaak van collageen iedere jaar af met 1 tot 2 procent. Vanaf je 30e jaar gaat dat nog sneller. Na verloop van tijd wordt daardoor de huidveroudering meer zichtbaar: fijne lijntjes en rimpels worden permanent, de huid voelt minder elastisch aan en gaat er grauwer uitzien.

Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat orale inname van collageen de lichaamseigen aanmaak van collageen stimuleert. Daarmee is het dus mogelijk om van binnenuit een deel van de veroudering tegen te gaan.  

 

Welke soort collageen werkt het beste?

 

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten collageensupplementen beschikbaar, maar niet ieder type collageen werkt even goed voor huidverbetering. Over het algemeen maken we onderscheid tussen rundercollageen, viscollageen en vegancollageen.

  • rundercollageen werkt het beste voor huidverjonging- en verbetering, omdat het voornamelijk het collageen in de huid stimuleert. 
  • viscollageen heeft ook een positief invloed op huidverbetering, maar zwakker dan rundercollageen, omdat het minder gericht is op de huid. 
  • vegancollageen wordt als minst effectieve gezien voor huid, omdat planten geen collageen bevatten. Vegancollageen bestaat uit diverse ingrediënten die mogelijk een invloed hebben op de aanmaak van lichaamseigen collageen, echter is daar weinig onderzoek naar gedaan.

Collageen Complex met VERISOL® Collageen

 

In het Layzin Collageen Complex maken wij gebruik van VERISOL® Collageen. Dit is een speciale vorm van rundercollageen bestaande uit bioactieve collageen peptiden. De moleculen van deze vorm zijn kleiner dan standaard collageenmoleculen, waardoor het veel beter kan worden opgenomen door het lichaam

Daarnaast is VERISOL® de enige vorm die halal-gecertificeerde rundercollageen levert. 

collageen complex

 

Onze conclusie

 

Wetenschap wijst momenteel uit dat rundercollageen de beste werking heeft op huidverbetering en -verjonging. Viscollageen heeft mogelijk ook een positief effect, echter in veel mindere mate. Vegancollageen lijkt op dit moment weinig te doen voor de huid, gezien het geen echt collageen is. 

Om het beste collageenproduct aan te kunnen bieden, hebben wij gebruik gemaakt van VERISOL® collageen. Dit rundercollageen wordt veel beter opgenomen dan standaard collageen en is tevens halal-gecertificeerd.

De hoge dosering collageen in het Layzin Collageen Complex is aangevuld met Hyaluronzuur en Vitamine C. Hyaluronzuur heeft een positieve invloed op de hydratatie van de huid, en Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het aanmaakproces van collageen.

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Verisol Collageen

Minder rimpels met VERISOL® Collageen Peptiden

Waarom zou je VERISOL® collageen moeten innemen in plaats van een gewoon collageen poeder? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. Een wetenschappelijk onderzoek heeft...

Lees meer
Moederdag

Hoe ontstond Moederdag: de wereldwijde viering van moederliefde

Hoe en wanneer wordt Moederdag wereldwijd gevierd?

Lees meer