Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag 2024

Natuurlijke schoonheid, wat is dat?

 

Internationale Vrouwendag, een dag die gewijd is aan het erkennen van de prestaties en rechten van vrouwen. Je oma, moeder, zus, dochter, tante, nicht….. Verderop in dit blog daar meer over.

Maar even eerst dit…

Lieve WERELDVROUW! 
Dit is ons gedicht aan jou.

Op 8 maart straalt de vrouwensfeer,
Internationaal, met trots en eer.
Gelijke rechten, kansen groot,
toch zijn er wereldvrouwen in nood.

“Eén wereld, duizend vrouwen samen”,
verschillen vieren, zonder schamen.
Culturen verbinden, hand in hand,
voorbij de grenzen van je eigen land. 

Erkenning, gelijke rechten, waar we voor staan,
niet altijd vanzelfsprekend, toch blijven doorgaan.
Tijden veranderen, de boodschap blijft bestaan,
samen sterk, in liefde en saamhorigheid gaan.

Social media brengt ons dichter bij elkaar,
maar creëert ook conflicten, helaas waar.
Kritisch zijn, maar met begrip en respect,
opdat steun voor elkaar nooit echt vertrekt.

Laten we luisteren, onvoorwaardelijk en fijn,
naar elkaars verhalen, groot en klein.
Inclusief en liefdevol, bouwen we voort,
naar een wereld waar vrouwzijn schittert en bekoort.

We LAYZIN you!

Internationale Vrouwendag 2 vrouwen op auto

Wat is de norm voor schoonheid?
Wij bij LAYZIN staan stil bij natuurlijke schoonheden en hoe deze worden gevierd in een wereld waar schoonheid soms wordt gedefinieerd door onrealistische normen. Op Internationale Vrouwendag vinden wij het belangrijk om juist hier extra aandacht aan te geven.

Daarnaast willen we de rol benadrukken van bedrijven (zoals LAYZIN), die de focus leggen op het onderhouden van natuurlijke schoonheden zonder te snel een toevlucht te nemen tot plastische chirurgie, botox of fillers.

Koester je eigen natuurlijke schoonheid
In een wereld waar de druk op vrouwen om jeugdig en 'perfect' te zijn soms overweldigend kan zijn, pleit LAYZIN juist op Internationale Vrouwendag voor het omarmen van natuurlijke schoonheden.

LAYZIN moedigt je aan om je eigen schoonheid te vieren zoals je bent.

De producten van LAYZIN benadrukken de kracht van actieve ingrediënten en de eenvoud van huidverzorging. Door het bevorderen van gezonde routines en zelfliefde willen wij vrouwen inspireren om hun natuurlijke schoonheid te omarmen en te koesteren.

Als we op 8 maart, de Internationale Vrouwendag, de prestaties van vrouwen vieren, laten we ook stilstaan bij de diversiteit van natuurlijke schoonheden en de waarde ervan erkennen.
Hoe mooi is het dat we er allen verschillend uitzien met een eigen huidskleur, een unieke uitstraling bezitten…. en een eigen karakter hebben?

Internationale Vrouwendag is een dag om te herinneren dat ware schoonheid voortkomt uit zelfliefde, zelfacceptatie en respect voor de unieke kenmerken die elke vrouw tot een natuurlijke schoonheid maken. 

Op sociale media staan ‘we’ snel klaar met een oordeel over een andere vrouwen. Sommigen schrijven nare comments over elkaars uiterlijk, of over hoe die ander haar kinderen opvoedt. In plaats van elkaar te steunen, branden ze elkaar af.

Tijd dus om deze Internationale Vrouwendag in 2024 aan te grijpen als inspiratie voor meer solidariteit met elkaar, om ons in te zetten voor een wereld waarin alle vrouwen en meisjes vrij zijn om hun eigen keuzes te maken. Een wereld waarin het veilig is om vrouw te zijn. 

 

Maar hoe ontstond Internationale Vrouwendag eigenlijk?

 

Het begon in de 20e eeuw toen vrouwen opkwamen voor hun rechten. Vrouwen werden namelijk eeuwenlang achtergesteld op basis van hun sexe. En begin vorige eeuw was voor vele vrouwen de maat vol.

Wat begon met een staking door vrouwen in New York voor betere arbeidsomstandigheden in de textielindustrie, werd een krachtige beweging die zich inzette voor vrouwenrechten. En inmiddels dus een dag per jaar die we Internationale Vrouwendag mogen noemen.
Dankzij deze vrouwen kunnen wij stemmen, mogen we studeren en leiden wij hier onze vrije levens. 

 Internationale Vrouwendag vrouwen omarmen elkaar


Deze beweging is ooit uit solidariteit van vrouwen onderling ontstaan
- Laten we elkaars successen vieren zonder jaloezie en roddel.
- Laten we elkaar steunen waar nodig en genieten van elkaars unieke schoonheid.
- En laten we onze dochters opvoeden tot zelfstandige vrouwen die elkaar weten te vinden.

Internationale Vrouwendag heeft de wereld op vele manieren veranderd. Het heeft bijgedragen aan het vergroten van bewustzijn over vrouwenrechten, gendergelijkheid en de strijd tegen discriminatie en geweld. Het heeft vrouwen aangemoedigd om voor hun rechten op te komen, hun stem te laten horen en deel te nemen aan alle aspecten van de samenleving.

Desondanks worden vrouwen nog steeds geconfronteerd met druk om te voldoen aan onrealistische schoonheidsnormen die vaak worden gepromoot door de media en de samenleving.

In dit opzicht is de boodschap van natuurlijke schoonheid en zelfacceptatie op deze Internationale Vrouwendag des te belangrijker.

Op Internationale Vrouwendag brengt LAYZIN een ode aan alle vrouwen op de wereld.

Laat je net als ons inspireren door beroemde vrouwen uit de historie:

 

Cleopatra, een schoonheid uit de geschiedenis

Voordat het normaal werd om vrouwen te gaan zien als ‘het zwakke geslacht’ was het heel normaal dat vrouwen zelf eigendommen hadden en beschikten over hun eigen leven. Ze konden leiding geven aan gemeenschappen en zelfs aan landen.
Een bekend voorbeeld is natuurlijk de laatste Egyptische farao Cleopatra VII. Zij werd eeuwenlang vooral geroemd om haar schoonheid. Pas de laatste jaren publiceren wetenschappers over haar prestaties op het gebied van wetenschap en leiderschap. Cleopatra blijkt een enorm sterke vrouw te zijn geweest die strategische beslissingen nam voor haar rijk.

Internationale Vrouwendag Cleopatra


Ken jij Hedy Lamarr, de uitvinder van Bluetooth

De kans is groot dat je deze naam nog nooit gehoord hebt. Deze prachtige vrouw werd vooral bekend als actrice in de jaren 30 en 40. Maar dat jij dit blog nu kan lezen op je mobiel, heb je mede aan haar te danken!
Zij is namelijk een van de uitvinders van de spread-spectrum technologie, die aan de wieg stond van Wi-Fi en Bluetooth.

Internationale Vrouwendag Hedy Lamarr

 

Audrey Hepburn, echte schoonheid komt van binnenuit

Audrey Hepburn werd voor een groot deel gevormd door haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Ze had een passie voor dansen en werd de eerste actrice die zowel een Oscar, Golden Globe en een BAFTA won voor dezelfde vertolking in de film Roman Holiday. Ze was en is een waar stijlicoon en liet zien dat natuurlijke schoonheid niet verdwijnt bij het ouder worden. Na haar acteer loopbaan zette zij zich tot haar dood in als Goodwill Ambassador voor Unicef.

Internationale Vrouwendag Audrey Hepburn met kindje Unicef


Durf jij jezelf in dit rijtje te plaatsen?

Vier het vrouwzijn. Vier jezelf.

LAYZIN, Restart Your Skin

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Collageen en darmgezondheid

Collageen en darmgezondheid: het LAYZIN Collageen Complex als oplossing voor spijsverteringsproblemen

Dat darmgezondheid van groot belang is voor je welzijn besef je vooral wanneer je last hebt van spijsverteringsklachten zoals darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie of...

Lees meer
De huid en hormonen

De invloed van vrouwelijke hormonen op de huid

Een reis van hormonen door de puberteit, zwangerschap en menopauze In het leven van elke vrouw spelen hormonen een cruciale rol, en de schommelingen kunnen...

Lees meer