Collageen gebruik LAYZIN collageen wordt in glas gedaan

De zin en onzin van collageen

LAYZIN is eerlijk over collageen gebruik 

 

Is collageen een hype of een supplement met daadwerkelijk effecten voor een gladdere huid? En welke dosering heeft echt effect?

Welke collageen supplementen zijn de moeite waard om te kopen?  En waar moet je op letten?

In dit blog gaan we dieper in op de zin en onzin van collageen gebruik zodat jij de juiste keuze kan maken. 

 

Wat is collageen

 

Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit in de huid. Collageen zit van nature al in ons lichaam en is een van de meest voorkomende structurele eiwitten in het menselijk lichaam. Het is belangrijk voor onder andere de stevigheid van huid, botten, pezen en spieren. Wist je dat het woord collageen afkomstig is van het Griekse woord kólla dat lijm betekent? 

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar naarmate we ouder worden, maakt het steeds minder collageen aan. Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar loopt onze eigen collageenproductie jaarlijks met zo’n 1% terug, en tegen de tijd dat we in de 50 zijn, is tot wel 30% collageenproductie verminderd.

Dit verlies aan huidelasticiteit veroorzaakt een drogere huid waarbij fijnere lijntjes zichtbaar worden en veranderen in diepere rimpels. De dynamische rimpels worden statisch. De huid verslapt en je ziet er steeds vermoeider uit. 

Collageen gebruik grafisch detail van huid

Collageen gebruik

 

De laatste jaren heeft collageen gebruik wereldwijde aandacht gekregen vanwege de voordelen voor huid, haar en nagels. Onze huid bestaat voor meer dan 80% uit collageen dat ons helpt de elasticiteit van de huid te behouden en tekenen van huidveroudering te vertragen. Ook helpt collageen bij de verbetering van de huidhydratatie.

Veel studies hebben inmiddels aangetoond dat collageen gebruik bijdraagt aan het ondersteunen van de collageenproductie in het lichaam. Deze onderzoeken laten ook zien dat er wel verschil is tussen diverse vormen van collageen.
Conclusie: de beste manier om de collageenproductie te stimuleren, is door een hoogwaardig collageensupplement te gebruiken

Collageen gebruik zakje collageen naast een drankje

Herken een hoogwaardig collageen supplement

 

Collageen supplementen zijn er in vele soorten en doseringen, en het kan ingewikkeld zijn om het beste collageen supplement te vinden. Toch zijn er een aantal richtlijnen die je op weg kunnen helpen bij het maken van je keuze. Dus wil jij starten met collageen gebruik, of zeker weten dat jouw supplement goed is?
Let dan op de volgende punten.

 1. Kies een gehydrolyseerd collageen
  Deze collageen supplementen worden voornamelijk gemaakt met collageenpeptiden (ook bekend als gehydrolyseerd collageen). Gehydroliseerd staat voor een proces waarbij de eiwitten worden opgedeeld in kleinere stukjes waardoor ze veel gemakkelijker worden opgenomen. De collageenpeptiden zijn gemaakt van aminozuren die afkomstig zijn van dierlijke eiwitten. Uit onderzoek blijkt dat gehydroliseerd rundercollageen effectief is als je de huid, nagels en haren wilt verbeteren. (bij het krijgen en houden van een gezonde huid, haren en nagels).

 2. Vitamine C in het collageen
  Vitamine C is noodzakelijk voor het aanmaakproces van collageen in het lichaam. Daarom bevat het collageen complex van LAYZIN 200 mg vitamine C. Deze ontzuurde vorm van vitamine C is fijner voor je maagwand. Door een gebrek of tekort aan vitamine C kan het collageen in het bindweefsel niet goed worden opgebouwd. Om voldoende vitamine C in de huid te krijgen, is het belangrijk dat het behalve in je voeding ook in je huidverzorging zit.
  Door de toevoeging van vitamine C stimuleer je ook de productie van collageen in het lichaam.

 3. Collageen en hyaluronzuur voor een krachtig effect
  Hyaluronzuur heeft een sterk waterbindend vermogen. Eén molecuul van deze stof kan wel 1.000 keer het eigen gewicht dragen! Hierdoor is hyaluronzuur belangrijk voor hydratatie van de huid. Ongeveer 50% van het hyaluronzuur in ons lichaam zit in de huid. Maar hyaluronzuur is ook te vinden in het synoviaal vocht: dat is de vloeistof die fungeert als een smeerolie voor de gewrichten, maar ook in ons traanvocht dat nodig is voor de bevochtiging van de ogen. 

  De naam hylaruronzuur klinkt misschien wat eng, maar het is een natuurlijke suiker die zich zowel in de huid als in het bindweefsel van het menselijk lichaam bevindt. Het is een echte krachtpatser als het op hydratatie aankomt.Studies van de afgelopen jaren laten zien dat bij consequente inname hyaluronzuur helpt om fijne lijntjes te verminderen en nieuwe rimpels te voorkomen.

  Hyaluronzuur houdt dus de nodige vocht vast en gaat ook vochtverlies tegen. Tel daarbij op dat het effectief het behoud van de elasticiteit van je huid ondersteunt en je begrijpt collageen gebruik met hyaluronzuur nog betere resultaten zal opleveren.

  Collageen gebruik zakje met eigenschappen

 4. Check de dosering
  Voordat je start is het belangrijk om te weten welke dosering jou gaat helpen de maximale resultaten uit jouw collageen gebruik te halen. Wat dat betreft zijn er veel verschillende doseringen op de markt. Er worden al collageen supplementen aangeboden met doseringen vanaf 0,5 gram.

  Uit onderzoeken blijkt dat een minimale dosering van 2,5 gram noodzakelijk is om resultaten te krijgen. De beste merken zoals LAYZIN hebben maar liefst 5 gram collageen in hun supplement om verschillen tussen mensen op te vangen (het ene lichaam heeft een hogere behoefte dan het andere) en een extra boost te geven.


 5. Poeder of capsules
  Ook dit is een belangrijke overweging. Capsules hebben als voordeel dat ze makkelijk in te nemen zijn zonder geknoei. En uiteraard hebben ze geen smaak.
  Groot nadeel is dat er in een capsule een veel te lage dosering collageenpoeder zit. Om aan de optimale dosering te komen moet je dus veel capsules innemen.

  Om collageen gebruik makkelijk te maken, zonder geknoei met poeder, verpakt LAYZIN haar collageen complex in handige sachets. In een sachet vind je precies de benodigde dagelijkse, hoge dosis.  Makkelijk te openen en handig in gebruik. Ideaal als je je collageen mee wil nemen naar je werk of op reis. En je weet zeker dat je precies datgene inneemt wat je nodig hebt.

 6. VEGAN Collageen?
  Hier kunnen we kort over zijn: Vegan Collageen bestaat niet!
  Collageen is altijd afkomstig van een dierlijke bron zoals runderen, varkens, kippen of vis.

  Er worden zogenaamde vegan collageen supplementen verkocht. Deze bestaan meestal uit losse aminozuren die de collageenproductie zouden moeten boosten. Maar er bestaan geen wetenschappelijke studies de effectiviteit van vegan collageen. 

  Collageen gebruik vergelijkingsfoto

 

Conclusie

 

We kunnen vaststellen dat collageen gebruik effectief kan bijdragen aan de verbetering van de huid. Het is hierbij wel belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig product zoals het LAYZIN Collageen Complex.
Alleen dan zul je de hoogst haalbare resultaten voor jouw huid, je haarvolume en nagels kunnen behalen.
UIteraard is consequent gebruik een volgende voorwaarde, net als geduld.
Over het algemeen duurt het 6 weken voor je een echte verbetering ziet. Maar we kunnen je beloven dat het de moeite waard is!

Heb jij nog vragen over hoe jij het beste met collageen gebruik kan starten/doorgaan? Stuur dan een mail aan info@layzinskin.com Onze huidexperts helpen je graag met de keuze voor het beste collageen voor jouw huid.← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer