Dertiger en huidverzorging

De huidgids van experts voor elke dertiger

Hallo mooie dertiger!

 

Welkom bij ons nieuwste blog, speciaal samengesteld voor jou.
Als huidexpert begrijp ik maar al te goed hoe belangrijk het is om je huidverzorging serieus te nemen, vooral als je de mijlpalen van je dertiger jaren nadert. Dus laten we samen duiken in enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat je huid straalt als nooit tevoren!

 

De realiteit van dertig worden

 

Dertig worden markeert vaak een periode van verandering, niet alleen in je levensfase en levensstijl, maar ook in je huid. Het is normaal dat je nu de eerste tekenen van veroudering opmerkt, zoals fijne lijntjes en een doffere teint.

Deze veranderingen worden veroorzaakt doordat de productie van collageen en elastine in je lichaam na je 25e al afneemt. Hierdoor herstelt de huid van een dertiger zich minder snel en blijven dode huidcellen makkelijker op de huid liggen met als gevolg dat de huid haar glans verliest en er doffer uitziet.

Tel daarbij ook nog de effecten van het drukke leven van een dertiger op. In deze fase wordt vaak hard gewerkt, een gezin gestart en eis je veel van jezelf.

Dit geeft stress, zelfs als je dat niet als zodanig ervaart. En stress heeft een groot effect op je huidconditie. Het kan zijn dat hierdoor zelfs huidklachten als acne, eczeem en rocacea ontstaan.

Kortom, je thirties zijn de aangewezen tijd om eens serieus naar je skincare routine te kijken.

Maar wees gerust, er zijn manieren om deze tekenen van huidveroudering te vertragen en je jeugdige gloed te behouden!

Dertiger met ballonnen in het bos

Huidverzorging Essentials voor elke Dertiger:

 

  • Reinig: Een schone huid is de basis van een gezonde teint. Zorg ervoor dat je 's ochtends en 's avonds je huid grondig reinigt om make-up en onzuiverheden te verwijderen.

   Een schone huid is de basis! Reinig je huid dus bij voorkeur twee maal per dag met een milde reiniger. De tijd dat je na het uitgaan met je make-up op je bed in dook is nu je een dertiger bent echt voorbij. Verwijder cosmetica voor het slapen gaan van je huid, hierdoor voorkom je dat je poriën verstopt raken.
   Ook wanneer je weer wakker wordt, is het belangrijk om de huid te reinigen omdat je zo weer een frisse basis legt voor je huidverzorgingsproducten.

  • Exfolieer: Weg met die doffe huid! Geef jezelf eens per week een milde scrubbeurt om dode huidcellen te verwijderen en je huid te laten stralen. En na het scrubben kan je huid veel beter het serum opnemen.

   Bij een dertiger blijven de oude en dode huidcellen meer op de huid liggen. Dit maakt niet alleen je teint doffer, maar kan ook leiden tot verstopte poriën. En verstopte poriën kunnen weer puistjes en andere huidproblemen veroorzaken. En dat wil je juist niet.

   Om die glowy skin te behouden, scrub je elke week. Doe dit met een zachte scrub zoals de LAYZIN Soft Exfoliating Gezicht Scrub. Deze scrub verwijdert met zachte sorbosil deeltjes op een milde manier de dode huidcellen en legt ook meteen een hydraterend laagje over de huid. En dat voel je!

  • Hydrateer: Hydratatie is de sleutel tot een gezonde huid. Gebruik dagelijks een hydraterend serum om je huid te voeden en fijne lijntjes te verminderen.

   Hydrateren doe je van binnen en van buiten. Drink dus voldoende, het liefst water, maar uiteindelijk gaat het erom dat je elke dag voldoende vocht binnen krijgt. Bijkomend voordeel van genoeg water drinken is ook nog eens dat je er de afvalstoffen goed mee afvoert.

Hydrateren vanaf de buitenkant doe je met een moisturizer of een hydraterend serum. Denk hierbij aan een hyaluron serum zoals LAYZIN SERUM 01.
Dit serum bevat hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. Het hydrateert zowel de oppervlakkige als de diepere huidlagen intensief. Zo droogt de huid niet uit en kun je de vorming van fijne lijntjes en rimpels uitstellen.

Dertiger met skincare

 • Begin met een serum: Een goed serum is hét geheim in de huidverzorging. Kies voor een serum met hoogwaardige ingrediënten om je huid een boost te geven en te beschermen tegen tekenen van veroudering. Serums dringen dieper door de huid omdat de moleculen kleiner zijn dan een crème en serums zijn geconcentreerder.

Er zijn veel verschillende serums te koop. Kies altijd voor een serum met hoogwaardige ingrediënten en zonder parfum zoals de serums van LAYZIN. Zo voorkom je dat je huid geïrriteerd raakt.

LAYZIN serums breng je aan met licht vochtige vingers (omdat deze zeer geconcentreerd zijn) nadat je de huid hebt gereinigd en voordat je je dagcrème of nachtcrème aanbrengt.

 • Retinol: Vergeet als dertiger niet om retinol op te nemen in je huidverzorgingsroutine. Het kan helpen bij het stimuleren van collageenproductie en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

  Er zijn talloze retinol crèmes en retinol serums. En dat is niet zomaar…. want uit diverse onderzoeken is gebleken dat retinol (vitamine A) helpt bij het verhogen van  collageenproductie in de huid.
  Ook stimuleert het de aanmaak van elastine waardoor de huid weer steviger wordt en rimpels en fijne lijntjes verminderen.

  Gewoon retinol kan de huid op den duur irriteren. Daarom bevat het LAYZIN SERUM 02 (anti-aging retinol serum) het betere ingrediënt Granactiv Retinoïd. Deze vorm werkt beter dan normaal retinol en is veel zachter voor de huid omdat deze vorm pas IN de huid gaat werken in plaats van OP de huid.

 • Oogverzorging: De huid rondom je ogen is delicaat en heeft speciale aandacht nodig. Gebruik een oogserum of oogcrème om donkere kringen en fijne lijntjes te voorkomen of te verminderen.

  De huid rondom de ogen is dunner en daardoor kwetsbaarder dan de rest van je gezicht, In dit gebied zal de huid van een dertiger dan ook als eerste tekenen en fijne lijntjes laten zien. Ook kan door de dunnere huid sneller sprake zijn van donkere kringen die een vermoeide uitstraling geven.

  Heel belangrijk dus om als dertiger te starten met een oogcrème of eye serum die dit helpt voorkomen. Kies voor SERUM 03 van LAYZIN. Dit serum is een favoriet product als je dertig wordt! Het bevat actieve ingrediënten die wetenschappelijk bewezen effecten hebben. Bekijk de ingrediëntenlijst.

 • Bescherm je huid: Een open deur misschien….. maar gebruik gedurende het hele jaar een goede bescherming voor je huid tegen schadelijke UV-straling. Gebruik dagelijks een SPF30.
  De LAYZIN Power & Protect Cream zit in een en handige dispenser dus je verspilt geen producten. Je gebruikt altijd de juiste hoeveelheid waardoor de anti-aging crème en de LAYZIN serums lekker lang meegaan.

Dertiger met huidverzorging

Zorg voor jezelf en vergeet niet van het leven te genieten. 

 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over hoe je je huid kunt verzorgen in jouw dertiger jaren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@layzinskin.com.

Ik help je graag met het maken van de juiste keuze.  

Tot de volgende keer, en vergeet niet: je bent prachtig, binnen en buiten!

Lieve groet,


Lara

Huidexpert LAYZIN

← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Collageen en darmgezondheid

Collageen en darmgezondheid: het LAYZIN Collageen Complex als oplossing voor spijsverteringsproblemen

Dat darmgezondheid van groot belang is voor je welzijn besef je vooral wanneer je last hebt van spijsverteringsklachten zoals darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie of...

Lees meer
De huid en hormonen

De invloed van vrouwelijke hormonen op de huid

Een reis van hormonen door de puberteit, zwangerschap en menopauze In het leven van elke vrouw spelen hormonen een cruciale rol, en de schommelingen kunnen...

Lees meer