zwangerschap striae en littekens

Hoe zwangerschap de huid beïnvloedt: Littekens en Striae

Zwangerschap is een prachtige en transformerende tijd in het leven van een vrouw. Het brengt echter ook veranderingen met zich mee die niet altijd even welkom zijn, vooral als het gaat om de huid. 

Bij veel vrouwen ontstaan er tijdens de zwangerschap littekens en striae, wat kan leiden tot onzekerheid en frustratie.

In dit blog gaan we dieper in op wat er precies met de huid gebeurt tijdens de zwangerschap, en bieden we uitgebreide tips over hoe microneedling kan helpen bij het verbeteren van littekens en striae. 
De tips zijn ook van toepassing op de huid die in korte tijd te snel groeit (gewichtstoename) en daardoor onderhuids scheurt.

 

Zwangerschap silhouet op strand
Wat gebeurt er met de huid tijdens zwangerschap

 

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam tal van hormonale veranderingen. Deze veranderingen zijn natuurlijk allemaal noodzakelijk om te zorgen dat je kindje kan groeien maar hebben ook een rechtstreekse invloed op de huid. Een van de meest voorkomende huidproblemen tijdens de zwangerschap zijn littekens en striae.


Littekens kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals snijwonden, operaties, of acne. Tijdens de zwangerschap kunnen bestaande littekens verergeren of nieuwe littekens ontstaan door de snelle groei van de buik, borsten en dijen. Maar ook in knieholtes kan er striae ontstaan tijdens de zwangerschap. 


Hoe ontstaan striae?


Striae, ook wel bekend als striemen, zijn strepen of lijnen die op de huid verschijnen als gevolg van het uitrekken van de huid tijdens zwangerschap. Striae ontstaat wanneer de huid een snelle groei niet kan bijhouden, zoals bij een gewichtstoename of als je in verwachting bent, waarna het onderhuids bindweefsel scheurt. Bij striae is in principe ook sprake van een litteken, echter ligt deze in de diepere huidlagen. Deze
kunnen voorkomen op de buik, borsten, billen, en dijen of heupen.

 

Zwangerschap buik met lichte striae
Hoe kan microneedling helpen bij het verbeteren van littekens en striae?

 

Om de zichtbaarheid van littekens en striae te verminderen is microneedling een geschikte methode. Microneedling is een populaire en effectieve behandeling voor het verbeteren van littekens en striae. Het werkt door middel van kleine naaldjes die de bovenste laag van de huid doorprikken, waardoor microscopische gaatjes ontstaan. Het klinkt misschien pijnlijk maar dat is het niet.
Deze minuscule gaatjes die je met dermarolling maakt, stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, waarbij nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt. Dit resulteert in een verbeterde huid: je huid wordt gladdere, steviger met een verbeterde textuur en kleur.

De behandeling kun je gewoon thuis uitvoeren. Het is niet pijnlijk maar je voelt een lichte prikkeling. Dit gevoel kan na de behandeling even aanhouden, maar is binnen een paar uur verdwenen.

 

Tips voor huidverbetering met microneedling na de zwangerschap:

 

 • Gebruik geschikte producten: Tijdens en na de zwangerschap is het belangrijk om milde en veilige huidverzorgingsproducten te gebruiken die specifiek zijn ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Vermijd producten die agressieve ingrediënten zoals retinol of salicylzuur bevatten, aangezien deze de huid kunnen irriteren.
  LAYZIN SERUM 04 is een speciaal litteken- en striae serum.
   
 • Hydratatie is sleutel: Houd je huid goed gehydrateerd door regelmatig een vochtinbrengende crème of olie aan te brengen. Dit helpt de huid soepel en elastisch te houden, waardoor het risico op het ontwikkelen van striae wordt verminderd.
  SERUM 01 voor intense hydratatie is onmisbaar voor de uitrekkende huid.

 • Collageen met HYALURONZUUR: De huid rekt uit tijdens je zwangerschap. Om de huidelasticiteit een handje te helpen, kun je het LAYZIN Collageen Complex met hyaluronzuur en vitamine C gebruiken. Maar raadpleeg je arts voordat je collageenpoeder of supplementen inneemt omdat wij geen medisch advies mogen geven. Jouw arts is goed op de hoogte van jouw gezondheid.

 • Geduld is een deugd: Het verbeteren van littekens en striae kost tijd en consistentie. Verwacht niet onmiddellijk resultaten na slechts één microneedling behandeling. Het kan enkele sessies duren voordat je verbetering ziet, dus wees geduldig en blijf de behandeling volgen zoals getoond in de instructievideo’s.

 • Zorg voor jezelf: Een open deur…. maar toch!
  Naast microneedling is het belangrijk om ook andere aspecten van je gezondheid te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap. Dit omvat een gezond dieet, voldoende hydratatie, regelmatige lichaamsbeweging, en voldoende rust.

 • Nazorg: Na een microneedling behandeling is het essentieel om de juiste nazorg te volgen om de huid te beschermen en het genezingsproces te bevorderen. Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten, geef de voorkeur aan parfumvrij serums.
  Zwangerschap groeiende buik
Wil je tijdens of na je zwangerschap je huid het beste bieden?


Volg dan deze tips. Door deze tips te volgen en microneedling op een verantwoorde en consistente manier toe te passen, kun je littekens en striae tijdens en na de zwangerschap effectief verminderen en een gezonde, stralende huid behouden.


Lees alle info goed voordat je met een nieuwe huidverzorgingsroutine begint, en vergeet niet om geduldig te zijn - goede resultaten komen met tijd en toewijding!

Heb je nog vragen of wil je iets aan ons kwijt?
Stuur ons dat een email. Wij helpen je graag.

Liefs van LARA← Vorige post Volgende post →

 • Hi,
  Hoe vaak dermarollen toepassen?

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer