Collageen met Hyaluronzuur

Het eerste merk Collageen met Hyaluronzuur & Vitamine C

LAYZIN ontwikkelde als eerste collageen met hyaluronzuur 

Toen LAYZIN haar collageen complex ontwikkelde in samenwerking met experts en een cosmetisch arts werd er meteen gekozen voor collageen met hyaluronzuur. Collageenpoeder is er in verschillende varianten en met verschillende toevoegingen. Ook bestaan er verschillende kwaliteiten collageen.

In dit blog leggen we je uit waarom wij die keuze maakten, en waarom steeds meer merken deze receptuur kopiëren.

 

Collageen met Hyaluronzuur, voegt dat wat toe?

 

Misschien denk je dat alleen collageenpoeder toevoegen aan je dagelijkse routine al voldoende is. En ja, natuurlijk zet je daarmee al een grote stap in het verbeteren van je huid. Collageen is natuurlijk dé bouwstof voor de stevigheid van huid, haren, nagels, botten en spieren. Door dagelijks collageen toe te voegen zorg je voor meer stevigheid en elasticiteit.


Maar als je collageen met hyaluronzuur aan je dagelijkse routine toevoegt, sla je zogezegd “twee vliegen in één klap!”  Want hyaluronzuur speelt ook een belangrijke rol voor de huidconditie.

Collageen met Hyaluronzuur vrouw met doos

Wat is hyaluronzuur?

 

Allereerst, denk bij de naam hyaluronzuur (ook wel bekend als hyaluronic acid) aan een bijtende stof. Maar dat is het niet. Hyaluronzuur is namelijk een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt, met name in de huid en het bindweefsel. Het zorgt daar voor je vochtbalans (huid hydratatie) en soepelheid. De afname van hyaluronzuur is dus medeverantwoordelijk voor ouderdomsverschijnselen zoals huidverslapping, rimpels en volume verlies.

Waar in het lichaam zit hyaluronzuur?


Ongeveer 50% van het hyaluronzuur in ons lichaam zit in de huid.
Maar hyaluronzuur is ook te vinden in het synoviaal vocht: dat is de vloeistof die fungeert als smeerolie voor de (kraakbeen) gewrichten. Het bevindt zich ook in ons traanvocht dat nodig is voor de bevochtiging van de ogen.

Wat doet hyaluronzuur in het lichaam?

Hyaluronzuur is een humectant, een stof die water aan zich bindt. En op dat gebied is hyaluronzuur de grootste krachtpatser van allemaal. Het kan namelijk 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Hyaluronzuur gebruik je onder andere voor het volgende:

  • om de huid te voorzien van extra vocht
  • om de natuurlijke beschermlaag van je huid te verbeteren
  • om fijne lijntjes en rimpels te verminderen
  • om de stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren
Collageen met Hyaluronzuur glas met sachet

 

Mogelijkheden om hyaluronzuur te gebruiken

Van buitenaf:
Nu kun je hyaluronzuur door middel van crèmes en serums op je huid smeren om de huid van buitenaf te hydrateren. Let er dan wel op dat er zowel hoog als laag moleculair hyaluronzuur in zit. Laag moleculair hyaluronzuur dringt namelijk dieper in de huid door de kleinere moleculen. En de hoog moleculair hyaluronzuur blijft meer op de oppervlakte en vormt een soort beschermlaagje en trekt vocht van buitenaf aan.

Van binnenuit:
Door collageen met hyaluronzuur in te nemen, ondersteun je de vochthuishouding van je huid ook van binnenuit. Collageen in crèmes of serums werken niet. Via supplementen krijgt het collageen de kans om echt goed opgenomen te worden. 


De voordelen van collageen met hyaluronzuur 


Er zijn de afgelopen jaren diverse studies gedaan die laten zien dat de inname van hyaluronzuur ook helpt om fijne lijntjes en nieuwe rimpels te verminderen én te voorkomen. Hyaluronzuur houdt dus de nodige vocht vast en gaat ook vochtverlies tegen. Omdat, net als bij collageen, de aanmaak van hyaluronzuur in het lichaam na je 25e afneemt is het innemen van collageen met hyaluronzuur dus een logische keuze. 


Collageen met hyaluronzuur zorgt voor verbetering van elasticiteit en hydratatie in de huid. Maar je hebt ook vitamine C nodig om de collageen aanmaak in je lichaam te stimuleren. Zonder voldoende vitamine C is het effect zeker minder.
Door deze combinatie van de drie belangrijkste ingrediënten in te nemen, ondersteun je de huid van binnenuit. Het collageen zorgt voor de versteviging van de huid en het hyaluronzuur verbetert door de intensieve hydratatie de elasticiteit van de huid.

Let op: sommige merken bevatten zoveel andere vitamines en andere onnodige toevoegingen die je gewoon via je voeding binnenkrijgt in voldoende mate. En die eigenlijk geen betere resultaten tonen.
Dus waak ervoor dat je niet te veel vitamines binnen krijgt via supplementen, want dat is niet per se goed. “Baat het niet dan schaadt het niet”, gaat hier dus niet op! 


Een ander bijkomend voordeel van collageen met hyaluronzuur is dat je hiermee allerlei huidklachten kan verminderen die worden veroorzaakt door een verstoorde vochtbalans. Denk hierbij aan eczeem, en rosacea-achtige uitdagingen. 


Door de inname van collageen met hyaluronzuur ziet de huid er voller en glanzender uit. Je huid ziet er minder vermoeid uit. De verbetering van de vochthuishouding vult rimpels en fijne lijntjes op. Het resultaat: je huid krijgt een gezonde jeugdige glow en je houdt je huid goed geconditioneerd.

Collageen met hyaluronzuur
Voordelen van hyaluronzuur voor de rest van het lichaam

Collageen verbetert ook je haarvolume en je nagels. Daarover hebben wij in onze andere blogs geschreven.

Collageen met hyaluronzuur heeft als bijkomend voordeel dat ook het synoviale vocht in de  gewrichten wordt aangevuld. Hierdoor worden de gewrichten weer beter gesmeerd. Dit geeft weer meer gemak bij het bewegen. 


Resultaten

De eerste resultaten van het gebruik van collageen met hyaluronzuur zie je na een week of 6-8 in de spiegel. Andere mensen kunnen je al complimenten geven want die zien het soms nog eerder dan dat jij het ziet, omdat jij jezelf elke dag minstens 2x in de spiegel ziet.

Ben je er wel van bewust dat ‘omloopsnelheid’ van hyaluronzuur in het lichaam een kleine 24 uur is. Het is dus belangrijk om consequent collageen met hyaluronzuur te blijven innemen, bij voorkeur dagelijks. Maar raak niet in paniek als je weleens een dagje vergeet in te nemen.

De resultaten zijn het waard: je ziet er niet alleen beter uit, je voelt je ook beter! 

Door collageen met hyaluronzuur te gebruiken kun je een eventuele stap richting een cosmetische kliniek flink uitstellen en je natuurlijke schoonheid behouden.

Conclusie

LAYZIN was het eerste merk dat Collageen met Hyaluronzuur & Vitamine C combineerde. En de formulering is gebaseerd op de wetenschap. De cosmetisch arts heeft hierbij onderzoeken geraadpleegd en gezocht naar het beste collageen poeder. Daarom kozen wij voor gehydroliseerd collageen, wat zorgt voor een betere opname.
Daarom behaal je met LAYZIN Collageen Complex met Hyaluronzuur en Vitamine C de hoogst mogelijke resultaten voor jouw huid en haren.

Om het makkelijk te maken is de optimale dagelijkse dosis per portie verpakt in een handige sachet. Zo neem je jouw supplement gemakkelijk mee naar kantoor of op vakantie. 


Heb jij nog vragen over hoe jij het beste met collageen gebruik kan starten/doorgaan? Stuur dan een mail aan info@layzinskin.com Onze huidexperts helpen je graag met de keuze voor het beste collageen voor jouw huid.← Vorige post Volgende post →

  • Hallo, Ik kwam voor het eerst op jullie website en zag deze blog. Bedankt voor de informatie het is mij duidelijk. En jullie hebben mooie producten zag ik. Ik heb eerst even meteen 3 dozen collageen besteld. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
    Ik zal me nog verdiepen in microneedling en serums want dat heb ik nog nooit eerder zelf gedaan.
    Groetjes, Naz

Laat een comment achter

News

RSS
Het beste collageen is van LAYZIN

Het beste collageen is van LAYZIN

In de wereld van beauty en skincare is collageen innemen een veel voorkomend onderwerp. Met de belofte van een jeugdige huid, sterke nagels en glanzend...

Lees meer
Kleur bekennen, eet je huid jong en gezond

Kleur bekennen: eet je huid jong en gezond

Eet de regenboog, ook voor je huid! Want meer kleur op je bord doet ook wat voor je huid. In onze moderne wereld waarin we...

Lees meer