Huidexpert Monique voor spiegel met Layzin collageen

Huidexpert Monique aan het woord

Vertel ons wie je bent

 

Ik ben huidexpert Monique Gielissen 48 jaar en kom oorspronkelijk uit Weert, Limburg. Toen ik 21 jaar oud was, kreeg ik een baan als receptioniste bij een cosmeticahuis. Het was een ontzettend mooi bedrijf om voor te werken. Ik heb me er als een vis in het water gevoeld. Daar komt mijn passie voor de huid vandaan.

Hoe heb je je opgewerkt tot huidexpert?


Omdat mijn passie voor de huid zo groot was, besloot ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen. Deze 2-jarige particuliere opleiding heb ik met succes afgerond. Ik heb mijn vakdiploma in 2001 behaald en vervolgens, als volgende stap richting huidexpert, de opleiding afgerond met betrekking tot acne specialisatie.

Dankzij deze specialisatie groeide ik in het bedrijf waar ik werkte: van de receptie naar de verkoopafdeling. Een zeer leerzame tijd. En later werkte ik op de afdeling trainingen.

Het was een groot bedrijf dat verschillende merken huidverzorging verkocht, en ook veel apparatuur voor huidverbetering.

Als trainer (huidexpert) heb ik honderden schoonheidsspecialisten in Nederland, maar ook ver daarbuiten mogen opleiden. Als opleider gaf ik trainingen over de producten maar ook over werkstoffen, en over het gebruik van de apparaten zoals een IPL apparaat, microdermabrasie etc.

Als trainer/huidexpert heb ik nog jaren voor een ander gerenommeerd cosmeticahuis gewerkt. Tevens ben ik bladmanager geweest van een cosmetica magazine. Ik kan wel zeggen dat ik door voorgaande functies ongelooflijk veel kennis heb opgebouwd over de huid en alle mogelijke huidbehandelingen voor huidverbetering en mezelf heb ontwikkeld tot een allround huidexpert.

 

Huidexpert Monique
Samenwerkingen met dermatoloog en andere huidspecialisten/artsen


In 2008 besloot ik een eigen praktijk op te richten die ik Dermacare Weert had genoemd. Een praktijk die gespecialiseerd is in anti-aging en het verbeteren van de huidconditie.
Ik, als huidexpert, werkte nauw samen met de dermatoloog van het ziekenhuis aldaar, huisartsen, huidtherapeuten en een cosmetisch arts.

Mijn praktijk groeide snel uit zijn jasje waardoor de verhuizing naar een grotere locatie noodzakelijk werd. Maar soms loopt het leven net een beetje anders dan je oorspronkelijk voor ogen had. Door veranderingen in mijn privéleven heb ik de praktijk in 2016 verkocht aan een gewaardeerde collega. De praktijk bestaat nog altijd en behoort tot een van de beste en drukst bezochte praktijken in de regio. En daar ben ik nog altijd erg trots op.

Verhuizing naar Apeldoorn


Ik verhuisde in 2016 van Weert naar Apeldoorn. De eerste jaren na de verhuizing heb ik gewerkt als trainer voor een cosmeticahuis en later in een schoonheidskliniek in de regio. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Mijn visie op de huid en het verbeteren van de kwaliteit daarvan, is door de mega ervaring in de afgelopen 26 jaren behoorlijk concreet geworden.
Mijn manier van werken als huidexpert in mijn praktijk is uniek. In mijn behandeling zet ik in wat nodig is om tegemoet te komen aan de wens van de klant, en kijk daarbij heel goed naar wat haalbaar is voor de huid.

Ik bied niet een ‘enkele behandeling’ aan, maar juist ‘meerdere behandelingen in één’, die tegelijkertijd worden ingezet door gebruikmaking van zowel meerdere huidverbeterende apparaten als meerdere huidproducten. 

Zo kan ik van oppervlakkige huidlagen tot in de diepste huidlagen processen beïnvloeden om ze te verbeteren. En het werkt! Mijn klanten zien niet alleen het mooie resultaat van de behandeling, maar merken ook dat het effect veel langer aanhoudt dan wat ze gewend waren bij die ‘enkele behandeling’. Ik pak dus meerdere delen in de huid aan tijdens deze volledige huidbehandeling.


Behandelingen in mijn praktijk


Dergelijke specialistische behandelingen zijn erg belangrijk wanneer je het verouderingsproces wilt vertragen of de kwaliteit van de huid wilt verbeteren.
Van nature neemt de activiteit van de cellen in de huid af. Daardoor produceren ze steeds minder collageen, elastine en hyaluronzuur.

Het gevolg is dat de huid verslapt en zijn stevigheid verliest. Daardoor ontstaan fijne lijntjes die steeds dieper worden en dus zichtbaarder: rimpels. Door deze rimpels op de juiste manier te behandelen, stimuleer je de activiteit van deze cellen en wordt de huid weer steviger en verminderen de rimpels.

Huidexpert Monique behandeling gezicht

 

Thuisbehandelingen


Niet alleen salonbehandelingen zijn hiervoor belangrijk maar zeker ook je dagelijkse verzorging thuis. Als huidexpert vind ik erg belangrijk dat mensen producten gebruiken die passen bij de huid in de fase van je leven.
De verzorgingsproducten moeten ingrediënten bevatten die doen wat voor jouw huid nodig is om je doel te behalen. Als huidspecialist ben ik ook altijd op zoek naar wat goed is en wat echt wérkt. 

Collageen poeder


Zo ontdekte ik enige tijd geleden de collageenpoeders en dermarollers van LAYZIN SKIN. Dit is het eerste merk dat een mooie combinatie van ingrediënten heeft samengesteld die echt werken voor huid- en haarverbetering.

Het mooie van LAYZIN Collageen Complex  vind ik dat ze niet alleen de juiste en hoge dosis van het werkzame ingrediënt VERISOL® (gehydrolyseerd rundercollageen) bevatten, en daaraan is ook toegevoegd hyaluronzuur en vitamine C.

Deze 3 ingrediënten zijn namelijk van fundamenteel belang voor een mooie gezonde huid. Een overkill aan meer ingrediënten levert niet meer op dat men wenst.

 

Daarnaast krijgen mensen die overige ingrediënten heel gemakkelijk en voldoende binnen via de voeding.


Mijn klanten en ikzelf ervaren meer volume en elasticiteit in de huid maar zeker ook meer haarvolume. 

Microneedling


De professionele dermarollers van LAYZIN heb ik ook in mijn assortiment opgenomen omdat ik vanuit mijn ervaring als huidexpert daarin de volgende punten enorm waardeer:


1. Naast dat er voldoende naaldjes op de rollers zitten die van een goede en veilige kwaliteit zijn, vind ik de duurzaamheid ervan erg belangrijk. De naaldlengtes zijn ook niet standaard zoals de meeste dermarollers die op de markt zijn.


2. De metalen hendel gaat je leven lang mee. Die schaf je dus maar een keer aan. Het kunnen afwisselen van de diverse maten dermarollerkoppen is uniek en heel slim gedaan.

Zo kun je elke specifieke rollerkop gebruiken op de diverse huiddelen in het gezicht, hoofdhuid of je lichaam.

3. De o zo belangrijke hygiëne: LAYZIN levert standaard de microneedling sets aan met 200 ml antibacteriële Cleansing Spray. En dat is zeker noodzakelijk als je microneedling thuis toepast.


4. De instructievideo’s: deze laten stap-voor-stap zien hoe je thuis veilig kunt dermarollen. Tijdens mijn workshops laat ik mensen zien hoe dit werkt. Mensen die nog nooit van dermarollen of microneedling hebben gehoord volgen bij mij een workshop in een groep van maximaal 6 personen. Heel zinvol maar ook erg gezellig.

 

Combinatie Collageen en microneedling


Door dagelijks het collageenpoeder te gebruiken, en bijvoorbeeld wekelijks een microneedling behandeling toe te passen op je huid, ondersteun je niet alleen de salonbehandelingen maar houd je je huid actief en word jij beloond met een stevigere en gladdere huid. Precies wat je wilt.

Heb je naar aanleiding van dit BLOG vragen? Stel ze mij gerust. Ik antwoord ze graag.

Hartelijke groet,


Monique
Huidexpert

← Vorige post Volgende post →

  • Hallo, ik lees dat ik elke dag collageen moet innemen om de huid in geode conditie te houden. En dat dermarollen de huid ook verbetert. Moet ik dat wel een serum met dermarollen gebruiken of zonder serum ook goed?
    Groetjes,
    Chantal

Laat een comment achter

News

RSS
Collageen en darmgezondheid

Collageen en darmgezondheid: het LAYZIN Collageen Complex als oplossing voor spijsverteringsproblemen

Dat darmgezondheid van groot belang is voor je welzijn besef je vooral wanneer je last hebt van spijsverteringsklachten zoals darmkrampen, een opgeblazen gevoel, obstipatie of...

Lees meer
De huid en hormonen

De invloed van vrouwelijke hormonen op de huid

Een reis van hormonen door de puberteit, zwangerschap en menopauze In het leven van elke vrouw spelen hormonen een cruciale rol, en de schommelingen kunnen...

Lees meer