littekens en striae

Hoe zwangerschap de huid beïnvloedt: Littekens en Striae

Zwangerschap is een prachtige en transformerende tijd in het leven van een vrouw. 

Het brengt echter ook veranderingen met zich mee die niet altijd even welkom zijn, vooral als het gaat om de huid.
Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap het ontstaan van littekens en striae, wat kan leiden tot onzekerheid en frustratie.



In deze blog gaan we dieper in op wat er precies met de huid gebeurt tijdens de zwangerschap, en bieden we uitgebreide tips over hoe microneedling kan helpen bij het verbeteren van littekens en striae.

 

Wat gebeurt er met de huid tijdens zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam tal van hormonale veranderingen die een directe invloed hebben op de huid. Een van de meest voorkomende huidproblemen tijdens de zwangerschap zijn littekens en striae.

Littekens zijn tastbare herinneringen aan dat je lichaam iets heeft meegemaakt. Een keizersnede is hier een prachtig voorbeeld van. Het litteken staat symbool voor nieuw leven en moederschap. Toch kan het ontstaan van littekenweefsel na een keizersnede leiden tot langdurige ongemakken.

Littekens kunnen ook ontstaan door verschillende factoren, zoals snijwonden, operaties, of acne. Tijdens de zwangerschap kunnen bestaande littekens verergeren of nieuwe littekens ontstaan door de snelle groei van de buik en borsten.

Striae, ook wel bekend als striemen, zijn strepen of lijnen die op de huid verschijnen als gevolg van het uitrekken van de huid tijdens zwangerschap. Striae ontstaat wanneer de huid een snelle groei niet kan bijhouden, zoals bij een gewichtstoename of zwangerschap, waarna het onderhuids bindweefsel scheurt.

Bij striae is in principe ook sprake van een litteken, echter ligt deze in de diepere huidlagen. Deze
kunnen voorkomen op de buik, borsten, billen en dijen.

 

Hoe kan microneedling helpen bij het verbeteren van littekens en striae?

Microneedling is een populaire en effectieve behandeling voor het verbeteren van littekens en striae. Het werkt door middel van kleine naaldjes die de bovenste laag van de huid doorprikken, waardoor microscopische gaatjes ontstaan. Het klinkt misschien pijnlijk maar dat is het niet.

Deze minuscule gaatjes die je met dermarolling maakt, stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid, waarbij nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt. Dit resulteert in een verbeterde huid: je striae en litteken wordt aanzienlijk minder zichtbaar.

>> De huid wordt gladder, steviger met een verbeterde textuur en kleur.
>> De behandeling kun je gewoon thuis uitvoeren.
>> Het is niet pijnlijk maar je voelt een lichte prikkeling.

Tips voor striae en litteken behandeling met microneedling:

  • Gebruik geschikte producten: Tijdens en na de zwangerschap is het belangrijk om milde en veilige huidverzorgingsproducten te gebruiken. Vermijd producten die agressieve ingrediënten zoals retinol of salicylzuur bevatten, aangezien deze de huid kunnen irriteren.
    LAYZIN SERUM 04 is een speciaal litteken- en striae serum dat jouw huid zal verdragen en verbeteren.
     
  • Hydratatie is sleutel: Houd je huid goed gehydrateerd door regelmatig een vochtinbrengende crème of olie aan te brengen. Dit helpt de huid soepel en elastisch te houden, waardoor het risico op het ontwikkelen van striae wordt verminderd.
    SERUM SERUM 01 is een intense hydratant met 2 soorten hyaluronzuur.

  • Geduld: Het verbeteren van littekens en striae kost tijd en consistentie. Verwacht niet onmiddellijk resultaten na slechts één microneedling behandeling. Het kan enkele sessies duren voordat je verbetering ziet, dus wees geduldig en blijf de behandeling volgen zoals getoond in de instructievideo’s.

  • Zelfzorg: Een open deur…. maar toch!
    Naast microneedling is het belangrijk om ook andere aspecten van je gezondheid te ondersteunen tijdens en na de zwangerschap. Dit omvat een gezond dieet, voldoende hydratatie, regelmatige lichaamsbeweging, en voldoende rust.

  • Nazorg: Na een microneedling behandeling is het essentieel om de juiste nazorg te volgen om de huid te beschermen en het genezingsproces te bevorderen. Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten, geef de voorkeur aan huidherstellende serums, parfumvrij. 

Je kunt tijdens de zwangerschap het SERUM 04 aanbrengen (met licht vochtige handen want het serum is erg geconcentreerd) op de plaatsen waar jij striae krijgt.
Dit is een super huidherstellende serum met gepatenteerde Regu®-Stretch Complex dat de regeneratie van het juiste type collageen en elastine activeert. Werkt ontstekingsremmend in je huid en zet het herstelproces in gang.

 

Explore Travel Size set


Litteken na keizersnede of operatie

Bij een keizersnede worden de diepere huidlagen beschadigd, waardoor het beschadigde weefsel wordt vervangen door stug bindweefsel. Dit resulteert in een litteken. 

Klachten van het litteken kunnen zijn:

  • Een trekkend gevoel 
  • Jeuk 
  • Roodheid 
  • Pijn 


De klachten van een litteken na een keizersnede verminderen in de loop van de maanden tot jaren geleidelijk aan en het litteken wordt minder zichtbaar. Dit proces van huidherstel kan echter wel worden versneld en verbeterd. 

Wat kan LAYZIN voor jouw striae of huid betekenen? 

Microneedling is een methode die de bloedcirculatie stimuleert en tevens de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine stimuleert. En door die minuscule gaatjes kan het speciale serum dieper door de huiddringen. Precies wat je wilt.

Wat LAYZIN microneedling SET echt uniek maakt, is de respectvolle benadering van het bindweefsel, zonder ernstige vorm van pijn of stress voor de huid.

Door te dermarollen bevordert de natuurlijke productie van collageen en elastine, waardoor het bindweefsel weer zacht en soepel wordt, en verklevingen verminderen.
Dit resulteert in verbetering van de huidtextuur en stevigheid, waardoor het litteken na een keizersnede vermindert. 

De wonderen en uitdagingen van het moederschap

Het moederschap is een prachtige reis vol liefde, groei en onverwachte veranderingen. Of je nu zwanger bent of net bevallen, je lichaam maakt een ongelooflijke transformatie door.

Hoewel deze veranderingen getuigen van de kracht van je lichaam, kunnen ze ook zorgen voor onzekerheid.

Door deze tips te volgen en microneedling op een verantwoorde en consistente manier toe te passen, kun je littekens en striae tijdens en na de zwangerschap effectief verminderen en een gezonde, stralende huid behouden.

Lees alle info goed voordat je met een nieuwe huidverzorgingsroutine begint, en vergeet niet om geduldig te zijn - goede resultaten komen met tijd en toewijding!

Meer algemene info over littekens lees je hier.

Mail mij via: info@layzinskin.com. Ik help je graag.

Liefs,

Yasemin
Beauty Expert LAYZIN






← Vorige post Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
stimuleer je haargroei en voorkom je haaruitval

Zo stimuleer je haargroei en voorkom je haaruitval

Kaal worden! De angst van ieder mens. Stop haaruitval en activeer je haargroei met het hormoonvrije LAYZIN haargroei serum. Steeds dunner wordend haar, kale kruin...

Lees meer
vegan collageen bestaat niet. collageen is altijd dierlijk

Waarom Vegan Collageen niet bestaat

Vegan collageen bestaat niet. Collageen is altijd dierlijk. Er bestaan diverse types collageen. Voor huid en haar heb je collageen type 1 en type 3...

Lees meer