stimuleer je haargroei en voorkom je haaruitval

Zo stimuleer je haargroei en voorkom je haaruitval

Steeds dunner wordend haar of haaruitval is een angst van ieder mens.
Het kan diverse redenen hebben zoals veel stress maar ook hormonale of genetische problemen. De voortgang en het resultaat van het haargroeiproces hangt tevens af van genetische aanleg en diverse factoren zoals je levensstijl en/of je ongunstige eetgewoontes. Stimuleer je haargroei en voorkom je haaruival met de tips in dit blog.

Haargroei cyclus uitgelegd

 

Een haarfollikel kent verschillende fases in een haargroeicyclus: de anagene, de telogene en de katagene fase.
In de
anagene fase groeit het haar vanuit de haarfollikel. Dit is de groeifase. Gemiddeld duurt deze groeiperiode 9 tot 12 weken. Door verschillende factoren kan dit echter aanzienlijk korter worden, zoals stress, hormonale veranderingen of genetische aanleg. Stimuleer je haargroei juist in deze fase, hierover later in dit blog meer. 

Erger nog, je haarfollikel kan vervroegd in de katagene fase komen. Hierbij maakt een haarfollikel zich los van de hoofdhuid en krijgt het steeds minder zuurstof en voedingsstoffen. Het haar zit dan nog wel vast aan je huid en valt dus nog niet uit, maar kan ook niet meer groeien. 

Hierna komt een haarfollikel in de telogene fase: dit wordt ook wel de rustfase genoemd. In deze fase groeien er geen nieuwe haren. De haren die zich eerder in de katagene fase hadden losgemaakt van de follikels, vallen in deze rustfase uit. Normaal gesproken komt de haarfollikel hierna weer in de anagene fase en groeien er weer nieuwe haren. En begint de cyclus weer opnieuw.

stimuleer je haargroei tekening haargroei cyclus

Stimuleer je haargroei en voorkom je haaruitval

 

Uit studies kwam naar voren dat CAPIXYL de anagene fase stimuleert en meer haarfollikels in de groeifase houdt. Het pakt de belangrijkste oorzaken van haaruitval aan en zorgt voor voller en dikker haar. Het complex wordt verder versterkt door cafeïne en ginseng extract. Bloedtoevoer is erg belangrijk voor een haarfollikel. Vanuit de wetenschap weten we dat Cafeïne een positief invloed heeft op de doorbloeding, stimuleer je haargroei dus met deze ingrediënten. 

Ginseng extract helpt samen met CAPIXYL tegen haaruitval ten gevolge van het DHT hormoon: ook wel androgene alopecia genoemd, wat zowel bij man als vrouw tot uiting kan komen. In de afgelopen decennia is daar veel onderzoek naar gedaan. Dit extract kan voorkomen dat een haarfollikel vervroegd in de rustfase komt, en dus langer in de groeifase blijft. En in deze fase stimuleer je haargroei het best. Om dezelfde reden is ook Panthenol opgenomen in SERUM 06, ook wel bekend als provitamine B5. Deze vitamine helpt ook om de duur van de groeifase te verlengen.

Aloe Barbadensis Leaf Juice en extracten Fenugreek, plus Centella Asiatica is toegevoegd. Centella Asiatica extract biedt vooral hulp bij het heractiveren van haarfollikels, die te lang in de rustfase zijn blijven hangen.

Deze combinatie van actieve ingrediënten hebben een bewezen positief effect op de haargroei, het versterken van de haarwortels, het tegengaan van haarverlies, en het tegengaan van dunner wordende haarvezels. De natuurlijke micro bloedcirculatie wordt tevens gestimuleerd en zo stimuleer je haargroei op een natuurlijke manier.

 stimuleer je haargroei

Layzin SERUM 06 combineert de nieuwste inzichten uit de wetenschap om je haargroei te bevorderen en haaruitval tegen te gaan. De unieke blend van krachtige actives verlengt de haargroeicyclus en stimuleert de groei van haarfollikels.

Het is een innovatief en krachtig serum dat zorgt voor voller, dikker en gezonder uitziend haar. Stimuleer je haargroei door dit haargroeiserum te gebruiken in combinatie met de speciaal ontwikkelde rollerkoppen, zo zorg je ervoor dat de ingrediënten beter en dieper doordringen in de huid.

Bij Layzin hebben we verschillende rollerkoppen beschikbaar die variëren qua naaldlengtes. Stimuleer je haargroei in de hoofdhuid de 1,2 mm rollerkop, terwijl voor de baard en wenkbrauwen de 0,55 mm rollerkop gebruikt kan worden. Het dermarollen op zichzelf heeft ook een stimulerende werking op haargroei, met name omdat de doorbloeding aanzienlijk wordt verbeterd met deze techniek.

 Stimuleer je haargroei voor en na vergelijking

Wat doet haarserum 06 voor mijn haargroei?

 

- Geschikt voor tijdelijke verzwakking van de hoofdhuid
- Ondersteunt de groei van nieuw, gezonden haren in bestaande haarwortels
- Ondersteunt bij de productie van keratine in haarvezels
- Geeft het haar meer stevigheid 

Stimuleer je haargroei door SERUM 06 dagelijks in de huid te masseren waar jij die extra haargroei wil. De dermaroller gebruik je 2 tot 3 keer per week zodat het serum op die dagen extra diep kan indringen. Omdat de microkanaaltjes die je tijdens het dermarollen in de huid maakt wel 24 open blijven staan, kan Serum 06 dus ook de dag na het dermarollen diep inwerken. 

Zo helpt LAYZIN jou bij het herstellen van je haargroei. Onze producten zijn gebaseerd op de wetenschap en bevatten natuurlijke ingrediënten. Stimuleer je haargroei zonder hormonen maar mét resultaat.

Heb jij behoefte aan meer informatie naar aanleiding van dit blog? Neem gerust contact met ons op via mail info@layzinskin.com of bel ons op 085 06 05 070. Onze experts helpen je graag om de juiste keuze te maken. 

Volgende post →

Laat een comment achter

News

RSS
Ilonka met Under Eye SET

Under Eye SET met Ilonka

   Ilonka laat in deze video zien hoe eenvoudig en veilig een microneedling behandeling thuis is met de SETS van LAYZIN.   Resultaten van Ilonka...

Lees meer
Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum

Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum: een geweldige doorbraak

De anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum is een bewezen techniek om de teint en textuur van je huid te verbeteren. In dit nieuwe blog vertellen wij...

Lees meer