Alles wat je moet weten over de Dermaroller: Wat, Waarom en Hoe?
Zoek je een effectieve manier om je huid te verbeteren, dan heb je waarschijnlijk al eens gehoord van de dermaroller, ook wel bekend als een skinroller of microneedling genoemd.
Dit kleine, maar krachtig apparaatje kan wonderen doen voor je huid, maar het is belangrijk om te weten hoe je het correct gebruikt om de beste resultaten te behalen. In deze blog leg ik je alles uit wat je moet weten over de dermaroller, van het gebruik tot de verzorging ervan.
Wat is een Dermaroller?
Een dermaroller is een huidverzorgingstool met honderden kleine naaldjes die over de huid rollen. Door deze micronaaldjes over je huid te rollen (dus niet drukken, daarom heet het ook een dermaroller), stimuleer je de aanmaak van collageen en elastine, wat kan helpen om de textuur van je huid te verbeteren, fijne lijntjes te verminderen en littekens te vervagen.
Hoe kan het dat je collageen aanmaak wordt gestimuleerd door dermarollen?
Als je een sneetje in je vingers krijgt, dan weet jouw lichaam dat het sneetje hersteld moet worden. Daar hoef jij niets voor te doen. Dat is namelijk het zelfherstellend vermogen van de huid.
Je lichaam zorgt ervoor dat het sneetje dichtgemaakt wordt. Het collageen gaat daarheen waar het nodig is. Dus bij dat sneetje. Dat bloeden stopt dan en er vormt zich een korstje.
Dus als je met de dermaroller kleine gaatjes maakt in de huid (gaatjes zijn niet met het blote oog zichtbaar) dan weet jouw huid dat het die minuscule gaatjes moet dichten.
Dus de collageen aanmaak wordt op die huiddelen extra gestimuleerd. En dat geeft na regelmatig dermarollen het huidverstrakkend effect. Precies dat wat je wilt.
Wat heb je nodig om thuis goed en hygiënisch te dermarollen?
- een goede professionele metalen dermaroller met scherpe naaldjes die vaker gebruikt kan worden. Plastic dermarollers zijn bestemd om enkele keren te gebruiken. Het zijn vaak wegwerp dermarollers.
- Een speciale Cleansing Spray voor optimale desinfectie van de naaldjes.
- Een bewaarboxje zodat de dermaroller hygiënisch opgeborgen kan worden.
- Goede instructies (liefst met video).
Hoe gebruik je een Dermaroller?
Het gebruik van een dermaroller is niet moeilijk en kan thuis worden uitgevoerd, maar er zijn een paar belangrijke stappen die je moet volgen:
-
Reinig je huid: Was je handen en reinig je gezicht grondig om vuil, olie en make-up te verwijderen.
-
Desinfecteer de dermaroller: Houd de dermarollen onder stromend warm water. Vervolgens desinfecteren met een geschikte desinfectans zoals de LAYZIN Cleansing Spray. Laat de dermaroller drogen.
-
Maak de huid behandelklaar met de Cleansing Spray met desinfectant als hierboven genoemd. Deze is zeer geschikt voor de huid.
-
Rol zachtjes over de huid: Plaats de dermaroller op je huid en rol zachtjes over het gezicht in verschillende richtingen maar wel in één richting: horizontaal, verticaal en diagonaal. Zorg ervoor dat je niet te hard drukt. En rol niet heen-en-weer!
- Verzorg je huid na de behandeling: Na het gebruik van de dermaroller kan je huid rood en wat gevoelig zijn. Gebruik een geschikt hydraterend serum (parfumvrij).
- Voor het slapen gaan kun je een kalmerend masker aanbrengen met herstellende werking zoals het Recover & Energize Masker. Dit is een nachtmasker en blijft de nacht op je huid. Je brengt het dunnetjes aan net als een crème.
- Let op: de meeste serums en cremes zijn NIET geschikt om in combinatie te gebruiken met de dermaroller. Laat je daarom niet verleiden tot goedkope serums waarin ingrediënten zitten die je juist niet wilt laten doordringen in de huid.
- LAYZIN ontwikkelde juist serum die uiterst geschikt zijn gemaakt voor gebruik met de dermaroller. En om jou op weg te helpen zijn er DERMAROLLER SETS samengesteld zodat jij zeker weet dat alles op elkaar is afgestemd. Jij kunt er van op aan dat de SET goed is voor je huidverbetering.
Hoe vaak gebruik je een Dermaroller?
Dat hangt af van je huiddikte en je huidprobleem: fijne lijntjes of diepere rimpels, verslapte huid, verslapte kaaklijn of hals, grove poriën etc.
Met de kortste naaldjes (0,35 mm) behandel je de tere huiddelen zoals rondom je ogen. Die gebruik je maximaal 2x per week. Totdat je je doel hebt bereikt: minder ingevallen ogen, minder fijne lijntjes, stevigere huid.
De dermaroller met langere naaldjes (0,55 mm) gebruik je op dikkere huiddelen. Bijvoorbeeld je gezicht, hals, decolleté, handen.
De dermaroller van 1,2 mm gebruik je voor de rest van je lichaam en voor je hoofdhuid. De dermaroller voor je hoofdhuid heeft meestal langere naaldjes omdat de gemaakte gaatjes het haargroeiserum dieper door de huid moet laten doordringen zodat het serum de haarwortels bereikt. En precies daar zijn werk doet.
Waar let je op als je een dermaroller koopt?
Om jou een beeld te geven wat er zoal op de markt te koop is, hebben wij meer dan 20 dermarollers getest alvorens we een eigen dermaroller hebben ontwikkeld.
De voordelen van de LAYZIN Dermaroller
Er zijn veel dermarollers op de markt, maar van diverse kwaliteiten. Van wegwerp dermarollers tot professionele dermarollers.
De LAYZIN Dermaroller is uniek dankzij een aantal belangrijke eigenschappen:
-
Verwisselbare koppen: Na verloop van tijd kunnen de naaldjes van een dermaroller bot worden, wat de effectiviteit vermindert en de kans op huidbeschadiging vergroot.
Met de LAYZIN Dermaroller hoef je niet de hele roller te vervangen, maar kun je eenvoudig de rollerkop verwisselen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zorgt ook voor een veiligere behandeling. -
Metalen handvat: Een ander groot voordeel van de LAYZIN Dermaroller is het stevige, metalen handvat. Dit zorgt ervoor dat je met de juiste druk kunt werken, waardoor je de roller optimaal kunt gebruiken.
Bij plastic dermarollers is het handvat vaak minder stabiel, wat ertoe kan leiden dat je te hard drukt en je huid juist beschadigt.
De gevaren van een slechte dermaroller en onjuiste behandeling
Een dermaroller kan een geweldige toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine, maar het is belangrijk om te weten dat er ook risico's aan verbonden zijn als je het niet goed doet.
Een slechte kwaliteit dermaroller of een verkeerde techniek kan leiden tot huidbeschadiging, infecties en littekens. Gebruik altijd een dermaroller van hoge kwaliteit en volg de gebruiksinstructies nauwkeurig.
Leen jouw dermarollerkop nooit uit aan iemand anders.
Neem ook altijd de hygiëne richtlijnen in acht. Onderschat niet wat er kan gebeuren als je niet hygiënisch dermarolt.
Omdat je gaatjes maakt in de huid, is het belangrijk dat je de juiste desinfectie toepast op de dermaroller. Want de naaldjes van een dermaroller dringen door de opperhuid. Je wilt niet dat er bacteriën aan blijven kleven en tijdens het dermarollen door de huid dringen.
Conclusie: Investeer in kwaliteit dermaroller voor de beste resultaten
De LAYZIN Dermaroller biedt alles wat je nodig hebt voor een veilige en effectieve behandeling:
>> Verwisselbare koppen voor langdurig gebruik en een stevig metalen handvat voor optimale controle en goede grip.
>> Scherpe naaldjes zodat je de juiste gaatjes maakt in de huid.Door te investeren in een kwaliteits dermaroller en deze op de juiste manier te gebruiken, kun je jouw huid de boost geven die het verdient.