Hoe gebruik je een serum

Hoe gebruik je een serum?

Steeds vaker kom je ze tegen, serums. Maar wat is een serum en hoe gebruik je een serum? Onze huid experts gaan in dit blog in op deze vragen en geven ook diverse tips om het optimale uit jouw serum(s) te halen. 

Wat is een serum eigenlijk?

 

Serums zijn lichtgewicht huidverzorgende emulsies die een hogere concentratie aan actieve ingrediënten bevatten dan andere huidverzorgingsproducten. Meestal zijn ze wat dunner van substantie dan vochtinbrengende crèmes.
Serums zijn zodanig ontwikkeld dat de moleculen kleiner zijn waardoor de actieve ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen.

Wanneer gebruik je een serum?

 

Een serum is over het algemeen bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een droge huid, huidveroudering of pigmentvlekken. 

 Hoe gebruik je een serum

Wat is het verschil tussen een serum en een moisturizer?

 

Hoewel de meeste serums je huid in een bepaalde mate zullen hydrateren, is er toch een belangrijk verschil met een moisturizer. Juist doordat serums dunner zijn, kunnen de actieve ingrediënten sneller en dieper in de huid doordringen. Ook laten ze door deze goede en snelle opname geen plakkerig (laagje) op je huid achter.

Een moisturizer daarentegen is vooral bedoeld om de huid te hydrateren, repareren en beschermen. Deze voelen over het algemeen wat dikker (en rijker) aan dan een serum en laten na het aanbrengen voelbaar een laagje op de huid achter.

Dit laagje vormt gelijk een beschermende barrière tegen de elementen. Belangrijke bestanddelen in hydraterende crèmes zijn ceramiden (vetten) en humectanten (bevochtigingsmiddelen). Ook zijn in een crème de actieve stoffen in een lagere concentratie aanwezig dan in een serum. 

Hoe gebruik je een serum op de juiste manier?

 

Met het juiste gebruik is een serum een waardevol en (bijna) onmisbaar onderdeel van je dagelijkse beauty routine. En met onze tips lukt het ook jou om het juiste serum op de juiste manier te gebruiken.TIPS van Monique, de huidexpert:

 

 • Kies het juiste serum
 • Verdiep je, voordat je een serum aanschaft in de behoefte van jouw huid. Serums zijn door de hoge concentraties aan actieve ingrediënten meestal niet het goedkoopste item in je arsenaal aan skincare producten.
  Belangrijk dus om een serum te kiezen dat datgene doet wat jouw huid nodig heeft.

  Kortom, heeft je huid behoefte aan hydratatie, of is deze gevoelig en vlekkerig? Misschien wordt je huid wat ouder en heb je juist behoefte aan een serum wat rimpelvorming tegengaat. Kies op basis hiervan het serum dat het beste aansluit bij jouw huidvraag. Bij LAYZIN hebben we diverse serums die goed aansluiten op de diverse huidvragen. 

 • LAYERING: Pas de juiste volgorde van gebruik toe!

 • Nu je het juiste serum hebt gekozen is het belangrijk om je serum op de juiste plek in jouw skincare routine toe te passen. Er zijn mensen die denken dat ze bij gebruik van een serum, vanwege de hoge concentratie, geen hydraterende crème meer hoeven te gebruiken. Maar dat is niet waar! Dus hoe gebruik je een serum op de juiste manier?

  De juiste volgorde van je beauty routine is als volgt:

  Reinig allereerst de huid met een milde cleanser.
  Daarna gebruik je een toner om de huid voor te bereiden op je verzorgingsproducten.
  Breng het serum aan.

  Hoe gebruik je een serum

  Hoe breng je een serum aan?

   

  Gebruik je een serum, of wil je daarmee beginnen, lees dan hier de tips van Monique/
  > Monique raadt aan om de serums van LAYZIN altijd met licht vochtige vingers aan te brengen.


  >> Gebruik een kleine hoeveelheid en verspreid dit met de vingertoppen lichtjes over het gezicht.


  >>> Laat dit even in de huid trekken.


  >>>> Als laatste sluit je af met een goede moisturizer met SPF (minimaal factor 30)! Ook in de winter is een crème met een beschermingsfactor onmisbaar, omdat ook dan UV-straling veel schade aan de huid kan veroorzaken.

  Dus, gebruik je een serum? Vergeet dan daarna niet je moisturizer!

  Nog enkele tips voor het kiezen van een serum

   

  Hoe gebruik je een serum voor specifieke huidvragen? Zoals eerder in dit blog al beschreven, is het erg belangrijk om een serum te kiezen dat past bij jouw huid.
  De meeste serums zullen aangeven waar deze zich specifiek op richten, maar door even de ingrediënten te checken weet jij zeker dat dit ook zo is.

  Ben je op zoek naar een hydraterend serum om jouw vochtarme huid te verzorgen?
  Let dan op de aanwezigheid van vitamine E en Hyaluronzuur.

  En dan bij voorkeur de combinatie van hoog moleculair hyaluronzuur en laag moleculair hyaluronzuur zoals in LAYZIN SERUM 01.

  Deze  combinatie van soorten hyaluronzuur zorgt er namelijk voor dat de hydratatie van je huid zowel aan de oppervlakte als in de diepte een boost krijgt. 

  Gebruik je een serum dat helpt rimpels te verminderen en te voorkomen? 

  Let dan op de aanwezigheid van vitamine C en Retinol. Want Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de collageenproductie en Retinol activeert de aanmaak van huidcellen, collageen en elastine.

  Maar Retinol kan de huid irriteren, het is dus aan te raden een serum te kiezen dat een betere vorm van Retionol bevat:  Granactive Retinoid.

  Dit heeft dezelfde huidverbeterende eigenschappen als retinol, maar geeft een veel kleinere kans op irritaties.

  En nog een voordeel is dat Granactive Retionoid kan langduriger gebruikt worden. 

  Hoe gebruik je een serum

  Heb je een gevoelige huid die snel rood en vlekkerig is en gebruik je een serum?
  Kies dan voor een serum met
  geschiktere ingrediënten die de huid kalmeren. En juist ook de huidbarrière versterken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jojoba Olie dat de huid verzacht en beschermt.


  Ook Niacinamide is onmisbaar om de huid tot rust te brengen en roodheid te verminderen. In LAYZIN SERUM 05 voor de sensitieve huid, vind je deze twee belangrijke ingrediënten gecombineerd met enkele andere zachte maar actieve bestanddelen. 


  De vraag hoe gebruik je een serum hebben we hiermee uitgebreid behandeld. Heb je na dit blog toch nog vragen over hoe je een serum moet gebruiken, neem dan contact op met onze experts via info@layzinskin.com 

  Zij helpen je graag!


   

  ← Vorige post Volgende post →

  Laat een comment achter

  News

  RSS
  Ilonka met Under Eye SET

  Under Eye SET met Ilonka

     Ilonka laat in deze video zien hoe eenvoudig en veilig een microneedling behandeling thuis is met de SETS van LAYZIN.   Resultaten van Ilonka...

  Lees meer
  Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum

  Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum: een geweldige doorbraak

  De anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum is een bewezen techniek om de teint en textuur van je huid te verbeteren. In dit nieuwe blog vertellen wij...

  Lees meer