Haargroei set LAYZIN

Hoe kies jij de beste haargroei set?

Je haar wordt steeds dunner en daar wil je wat tegen doen. Dus zoek je op internet en beland je in een wirwar aan haargroei sets. Allemaal beloven ze dat ze je weer aan een volle en gezonde haardos gaan helpen. Maar waar moet je nou op letten bij het kiezen van een haargroei set? Hoe kies je de beste die ook echt wat voor jou doet?

In dit blog helpen we je met tips waar je op moet letten bij het maken van een keuze.

 

Haargroei sets mét dermaroller

 

Voordat je een haargroei set koopt let er dan op dat deze behalve een haargroeiserum of lotion, ook een dermaroller bevat. De reden dat je een set inclusief  een dermaroller wilt,  is dat je door microneedling je de doorbloeding  stimuleert.
Dit komt doordat de naaldjes minuscule gaatjes maken in je hoofdhuid waardoor het haargroeiserum dieper kan doordringen en dichter bij de haarzakjes komt. Door het dermarollen  wordt de toevoer van zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen ook aanzienlijk verbeterd.

 

Haargroei set

Maar alleen een dermaroller set is niet voldoende. Let er ook op dat de hair growth kit die je koopt de juiste dermaroller bevat.

In veel sets worden namelijk dermarollers meegeleverd met erg korte naaldjes van 0,5 mm of zelfs maar 0,3 mm. Dit zijn korte naaldjes die te gebruiken zijn op de tere huid van je gezicht, hals of rondom ogen. Voor gebruik op de dikkere hoofdhuid (waar ook nog haar op groeit) zijn deze naaldjes te kort om echt effectief te zijn. Daarom vind je in de LAYZIN Haargroei SET een dermaroller met naaldjes van 1,2 mm lang. Deze is speciaal ontwikkeld voor de dikkere huid van bijvoorbeeld het hoofd en het lichaam. 

 

Ingrediënten van serums of lotions

 

Goed, je hebt je keuze inmiddels al beperkt tot een haargroei set met daarin een dermaroller, dan is er nog steeds veel keuze. Het volgende waar je op moet letten is de kwaliteit van het serum (of lotion) die in de set zit. Dit kun je doen door te kijken wat het actieve ingrediënt is en in welke concentratie dit in het product zit.
Het belangrijkste ingrediënt in LAYZIN SERUM 06 is Capixyl™. Dit bestaat uit biomimetische peptide en rode klaver. Deze stof helpt om haaruitval die door mannelijke hormonen wordt veroorzaakt (ook bij vrouwen!) te voorkomen. Dit DHT hormoon is de oorzaak dat je haarfollikels krimpen en uiteindelijk sterven. En dat moet je zien te voorkomen. 

haargroei set

Capixyl™ en andere actieve stoffen worden wel vaker gebruikt in haargroei producten. Echter, niet allemaal in dezelfde of gewenste hoge concentratie.
Let dus altijd op het percentage van de actieve ingrediënt Capixyl™ in het haargroeiserum. LAYZIN SERUM 06 bevat maar liefst 5% Capixyl. Zelfs de helft van dit percentage wordt niet in elk haargroeiserum gehaald. Er worden producten aangeboden met waarden variërend van 0,5 tot 2,5%.

Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat de kans groot is dat de effectiviteit van dit soort sets minder is en ook langer op zich zal laten wachten.

 

Een haargroei set met shampoo, werkt dat?

 

Er zijn inmiddels ook veel haargroei sets op de markt met shampoos en conditioners die beweren dat ze ervoor zorgen dat jouw haar er beter van gaat groeien. Helaas is dit niet waar.

Deze producten werken vaak op basis van cafeïne dat de werking van DHT zou beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt echter dat de hoeveelheid cafeïne die nodig is zo hoog is, dat dit niet haalbaar is vanuit een shampoo.
Bovendien  is een shampoo te  kort op de hoofdhuid aanwezig. De shampoo bereikt dus nooit de haarzakjes die je juist wil bereiken .

LAYZIN is niet voor niets dé expert op het gebied van microneedling waarmee de serums wel daar komen waar ze moeten zijn. Deze zogenaamde haargroei stimulerende shampoos en conditioners zullen je niet brengen waar je op hoopt. 

 

Last but not least, hygiënisch dermarollen 

 

Heel belangrijk maar vaak onderbelicht: de hygiëne bij het dermarollen. Heeft de set een reinigende spray om de naaldjes van je rollerkop te reinigen?

Misschien denk je, ‘dat kan toch gewoon onder de kraan?’. Dat kan inderdaad om een vuiltje af te spoelen. Maar wat dacht je van de bacteriën die op de dermaroller komen?

Omdat je bij het dermarollen kleine gaatjes in de hoofdhuid maakt is het belangrijk om de rollerkop zowel vóór als na de behandeling te reinigen. Om dit echt hygiënisch te doen is alleen water niet toereikend. Gebruik dus altijd een spray met desinfecterende eigenschappen zoals de LAYZIN Cleansing Spray . Belangrijk dus dat jouw gekozen haargroei set geleverd wordt met een fles hygiënisch reinigende spray met een ruime inhoud.  

Cleansing spray

Als je de adviezen uit dit blog opvolgt, kun jij op een verantwoorde wijze een keuze maken voor een haargroei set die doet wat hij belooft. Uiteraard voldoet de LAYZIN Haargroei SET aan alle criteria die we hierboven beschreven omdat de sets zijn ontwikkeld en samengesteld door experts en een cosmetisch arts.

Heb je hier nog vragen over? Mail ons dan via  info@layzinskin.com We helpen je graag om de beste keuze te maken!← Vorige post Volgende post →

  • ik heb al een andere set vorig jaar gebruikt maar die werkte niet zogoed.
    En sinds januari heb ik jullie merk en deze werkt echt bij mij.
    klopt het dat er geen hormonen in jullie haargroeiserum zit?
    Groet, S. John

Laat een comment achter

News

RSS
Ilonka met Under Eye SET

Under Eye SET met Ilonka

   Ilonka laat in deze video zien hoe eenvoudig en veilig een microneedling behandeling thuis is met de SETS van LAYZIN.   Resultaten van Ilonka...

Lees meer
Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum

Anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum: een geweldige doorbraak

De anti-aging behandeling microneedling met hyaluronserum is een bewezen techniek om de teint en textuur van je huid te verbeteren. In dit nieuwe blog vertellen wij...

Lees meer